2013. január 19., szombat

Joghurt

Mondtam is Apjának, mikor 9 (értsd: hónapos) lesz a gyerek (hétfő), megpróbáljuk neki a joghurtot és a túrót, addig nem. Apja mondta, oké.
Na, ma úgy alakult, hogy már reggel is csak pár kortyot szopizott, aztán a napközbeni szopik sem mentek, főzelékből minimálisat evett és uzsonnára a tejpép is necces volt. Pár kanál után elkezdett sírni és nem akart többet enni. Az jutott ekkor eszembe, hogy mi van, ha a meleg dolgok irritálják a fogínyét és emiatt nem eszik. Így hát két nappal az ígért előtt elfutottam a kisboltba és hoztam KisBóbinak új uzsit. Cserpes natúrjoghurtot kapott, amibe körtét turmixoltam. Apja odaadta neki (nem mindet persze, jó 100ml-re sikerült és persze új kajából nem is kellene ennyit) és belaffantotta, közben pedig csendes volt és kizárólag az evéssel foglalkozott, méltatlankodással nem. Arany kis pofikám... Remélem nem ez lesz az egyetlen étel, amit a napokban hajlandó lesz fogyasztani (bár semmi kivetnivaló nincs a joghurtban), de kicsit aggaszt azért ez a kevés evés. Szomjazni biztosan nem szomjazik, mert vizet szépen iszik egész nap, meg a védőnő azt mondta, ebben a korban még nem is "tudnak" sem éhezni, sem szomjazni, mert a szervezet jeleit azonnal továbbítják a babák és sírnak. Egyenlőre ételért nem reklamál (csak minden másért), meg azért nem is egy csenevész gyerek, de kicsit fura, hogy alig eszik. 
Majd túl leszünk ezen is és remélem, a joghurttal is minden rendben lesz. Ha már így két nappal korábban bevezetődött... :) 

2 megjegyzés:

  1. Mi is most fogjuk megkóstolni a joghurtot ( túrót, kis reszelt sajtot).

    Pont így tervezem, mint Te, hogy egy kis gyümölccsel megbolondítom majd! :-)

    ( Egyébként a jelek alapján én fogzásra gyanakszom Dorottyánál...)

    VálaszTörlés
  2. Holnap mi is eszünk joghurtot! Virág

    VálaszTörlés