2013. november 19., kedd

Történések

Mindig van valami apróság, de nem tudom, miért nem bírok ideülni és leírni...
Szóval van egy újabb Bóbifog, újabb kisörlővel gazdagodott Dorka, már elég szépen kibújtak a sarkai. 11 fogú lett.


Aztán: nem túl szép meg guszta, de megesett. Szerdán késő este egyre gyakrabban mentem pisilni és mindez egyre kellemetlenebb lett, olyannyira, hogy már a könnyem is folyt közben, mígnem éjfél tájban már láttam, hogy vért pisilek. Nem véreset, vért. Először azt hittem máshonnan jön, de mivel középidőben voltam, nem igazán láttam benne rációt. Bár tény, a vér-pisilés sem volt logikusabb... Éjjel kettőre már éreztem, hogy fele se tréfa, mert addig egy szemhúnyásnyit sem aludtam, folyton az az érzésem volt, hogy menten bepisilek, így meg nem sokan tudnak szerintem aludni. Ébresztettem kicsit Ricsit, hogy jelezzem, van egy kis problémám, és nem kérem, hogy most bárhova is vigyen, de készüljön rá, hogy nappal valamilyen dokihoz sürgősen el kell menjek és szükségem lesz rá Dorka pesztrának. Reggel először azt sem tudtam, kihez menjek, aztán épp ezért felhívtam az urológiai szakambulanciát tanácsért. A hölgy nagyon kedves volt (őszintén meglepődtem, hogy nem az a szokásos kórházi fahangú csaj darál valamit unottan), és megkérdezte, mikor tudok bemenni, mert szól a doktornak, hogy nézzen meg. Délben mentem, addigra Apa megjött. Pisinézés, ultrahang, vér és genny a vizeletben. Hólyaggyulladás. Napi egy lórugásnyi antibiotikum öt napon át. Ma voltam kontrollon, szerencsére elmúlt és minden a régi, legalábbis pisi fronton. Reméljük, nem tér vissza, nem kívánom senkinek.
Azt is elfelejtettem megírni, hogy kaptam végre időpontot a Kaáliba megbeszélésre december 2-ra. Már vagy két hete kaptam, de olyan messzinek tűnt, hogy azonnal már máshol is járt az eszem. Legalább van. Azért persze nem akarnánk rájuk bízni a dolgot, ha nem lenne muszáj és bár ez a hónap nagyon nem játszik nálunk, azért Apa bízik a szinte lehetetlenben is. Pedig most is, mint mindig, harmadik-negyedik nap táján megérzem azt a pár szúrást, amiből tudom, hogy melyik oldalon választódik ki tüsző és most, ahogy kell, a bal oldalon éreztem, ahol nincs vezeték. Ricsi bízik a csodában és úgy áll hozzá, hogy mindennek esélyt kell adni, még az esélytelen hónapnak is, én meg "megadom magam". Nagyon nem hiszek a csodákban már e téren az esetünkben, de rajtam ne múljék. És hát ugye, milyen is a szerencsénk. A középidő hét elején volt, szerdán meg ez a gyulladás, csütörtöktől már gyógyszer, szóval ha lett is volna mégis valami, azt elvitte az antibogyó, az tuti. Azt az urológus doki nem tudta megmondani, hogy miért fájdogál szombat óta mégis a hasam (szinte állandóan és tompán, olyan menses szerűen), de nyilván valami premens izé. Legalábbis remélem, hogy nem komolyabb, valami nőgyógyászati gond. Remélem, a mensessel majd elmúlik a hónap végén, de nem örülnék, ha ez gyakran előfordulna. Az is lehet, hogy az idő is bejátszik már. A harminchat év az harminchat év, nincs mese. Vén spiné vagyok. Nem tudom, mi lesz a vége ennek az egész baba dolognak, de nem tudom azt elképzelni, hogy Dorkának ne legyen testvére.
Mindeközben elkezdtem karácsonyi lázban égni. Az ajándékok nagy része már megvan, úton van, vagy ki van találva. Vettem már új karácsonyi abroszt is, gondolkodom már új asztaldíszen, a Szenteste menüjén és remegve várom, hogy mehessünk a Vásárba, meg forraltborozni a Baross útra, meg a fényekre, meg a szagokra. Sose voltam még így besózva már ilyenkor, szinte mindig az utolsó héten kapkodtam össze mindent, most viszont...
A nagylány pedig segít abban, hogy minden gondot-bajt feledjünk. Napról napra okosabb, beszélget, imádjuk, hogy lehet Vele igazán kommunikálni, egy igazi okostojás, vagy ahogy Ő mondja magára: Ótojááá. :) De részletesebben majd két nap múlva, a 19. hófordulóján... :)



18 megjegyzés:

  1. És ez mitől volt? Elég félelmetesnek hangzik.
    Jóhogy lesz tesó, jár nektek!

    VálaszTörlés
  2. Passz. Doki szerint szinte minden no atesik eleteben ilyenen, van aki sokszor, max nem ilyen látványosan csunyan. Nagy mazli lenne szerinte, ha nem jönne vissza.

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy jobban vagy. Szinte fájt ahogy írtál róla! Brrrrr, sajnálom! A csodákban muszáj hinni, hiszen már tudjuk, hogy vannak!
    Nekem most meg pont nincs meg annyira ez a karácsonyi feeling, bár Ádámnak már gondoskodtunk ajándékról. :) Viszont másokkal kapcsolatban tanácstalan vagyok. A karácsonyi vásárt nagyon várom már én is. Tavaly is elérzékenyültem többször is, hogy már Ádámmal együtt lehettünk ott. Nagyon tetszett neki már akkor is.
    Örülök, hogy van időpontotok a Kaáliba!

    Dóri (Zizi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sejtem, mitől nincs ilyen feelinged, nyilván nem várod annyira a januárt...
      Köszi, aranyos vagy! :)

      Törlés
  4. Egyszer én is átéltem már ilyen hólyag-gyuszit, mint Te, de én nem bírtam reggelig, az ügyeleten kötöttem ki. Szerencsére az antibiotikum tényleg jó rá, illetve még a tőzegáfonya szirupot, teát szokták rá javasolni.

    Egyetértek Ricsivel! Engedelmeskedj Neki és "add meg magad"!!! :-)

    Advent: én is készülődöm már Karácsonyra. Számomra ez az időszak ugyanúgy hozzátartozik az ünnephez, mint a tényleges ünnepnapok ( az a pár...)

    Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon rossz, ezek szerint fakír vagyok...:)
      Ma már karácsonyi ruhácskát néztem Dorkának :) Olyan jó ez!!

      Törlés
  5. Örülök, hogy rendbe jöttél!
    Mia pukkancsának, nálad a vérmentes pisinek örülünk! :)))
    Én is bízom a csodákban, mert vannak!!!! Bízom nálatok is! Minden körülmények között :)
    Veletek vagyok! - nem az ágyban -, mikor megadod magad :))), hanem egyébként gondolatban :)))

    VálaszTörlés
  6. Jobbulást te vén spiné :P Irta egy másik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ja, nekem egy huszonhatéves ne spinézzen!!!! :D

      Törlés
    2. Ofkorsz. Mé, nem? Jó, még nem töltötted be, de már majdnem. :)

      Törlés
  7. Ezen a ven spinen jot derultem:) En is igy erzem magam...neha, de ez igy van rendjen, neha meg azt gondolom, hogy "nezzed mar milyen fiatal vagyok es mar masfel eves a gyerekem" :) A 19. hos bejegyzest varom nagyon, aterzem, hogy milyen ez hogy nem tudsz leulni es irni.:) De te azert irjal es persze drukk drukk, drukk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Petra. Bár mondjuk a kettőnk időbeosztása most nagyon más, Neked jobban lenne okod "panaszra" az írás miatt. :)

      Törlés
  8. Nagyon sajnálom gogy beteg voltál, de örülök hogy már jól vagy. A csodákban meg tessék hinni mert igaziból vannak, főleg így egy hónappal karácsony előtt, meg karácsonykor!
    Dorka továbbra is fantasztikus! Egyre szebb!

    VálaszTörlés