2013. november 4., hétfő

Furán beteg

Annyit járunk most dokihoz, hogy ha a doki pasi lenne, mi meg a csajai, akkor már kaptunk volna kulcsot a kéróhoz.
Két hete csütörtökön voltunk tanácsadáson, Dorka kapott 18 hós szurit meg Meningitec-et és úgy jöttünk el, hogy jövünk majd egy hónap múlva a bárányka ismétlőjéért. Erre kedden reggel lázasan vettem ki a Kisdedet az ágyából. Gyorsan elvittem az orvoshoz, hogy lázas a gyermek, már kapott csillapítást, de egyéb baját még nem látom. Calcimuscal és vírusfertőzés diagnózissal jöttünk haza, meg hogy menjünk vissza csütörtökön a biztonság kedvéért. A kedd és a szerda lázzal telt, de semmi más nem társult hozzá, csütörtök reggel láztalanul néztünk be a dokihoz. A megnyugvásért kapott Dorka pisizacsit a nunijára, aminek nem örült (akárcsak a keddi és csütörtöki vizsgálatnak sem), mert mikor leült, mutogatott a hátsójára és közölte, hogy "bök,bök" és görbítette hozzá a száját is. Arra jó volt ez mindenképpen, hogy megtudtam, ismeri a "bök" szót is. Még aznap délelőtt visszavittük a pipikét, amit gyorstesztelt a doktornéni, mondta, hogy negatív, de elküldi azért laborba is, eredmény hétfőn (és ha pozitív, akkor is?), menjünk majd vissza. 
Csütörtök este volt még egy minimális hőemelkedése Bóbickának, de már Nurofent sem kapott és a péntek már láztalanul telt. Ennek ellenére, mivel fogalmunk sem volt, meddig marad így, itthon töltöttük a hétvégét, lefújtuk a Kanizsára tervezett utat. Szombat reggel aztán duzzadt orrnyálkahártyával és ugatva köhögéssel ébredt a lányka... Adtam neki Sinupretet egész hétvégén, amitől az ugatós köhögés hurutossá vált legalább, ám így is fullasztó bírt lenni, ha köhögött. Ám ezt sem úgy, mint a rendes betegek, hanem csak páróránként és főként fekve, de akkor egész ijesztően. Az orrát sem elsőre, sem azóta nem tudtam szívni, mert nincs mit. Hallom, hogy nehezebben veszi a levegő és akad sokszor a nózija, de hiába tengervízes spray meg orrszívó, semmi, így nem is kínzom. Ma reggel visszamentünk a dokihoz, immár az új nyavalyával. A néni írt a Sinupret mellé még egy másik, hörgőtágító szirupot írt és vissza kell menjünk csütörtökön. Az már az ötödik lesz két héten belül. Szipiszupi.
Amúgy a kedve jó, sőt remek, folyton beszél, a váróban is be sem állt a szája, huncutkodik meg figurázik és táncol folyton, amit persze egyáltalán nem bánok, csak eddig még sosem volt ilyen furán beteg. Olyan "az is meg nem is". De még így is cukorborsó, kétszer is volt olyan éjszakánk, amikor egyszer kelt csak, inni, aztán szundikált fél nyolcig. Kedves gyermek. Meg beül a gurulós játéktároló dobozába és kiabál, hogy "menni-menni" és akkor Apának húzni kell őt a padlón, ami izgi meg vicces. 
Mert eszes és rafkós is. Csak most kicsit beteg.

16 megjegyzés:

  1. Lénus is furcsán beteg. Pelenkakiütéssel kezdtük, aztán hasmenés egész hétvégén, tegnap éjjel láz. Amúgy nagyon jókedvű volt. Ma két kisadag nyákos végtermék, meg nyügösség...
    JOBBULÁST NEKTEK!!! Nem lehet az oltástól?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :( Én is gondoltam rá először, hogy esetleg az oltás, de aztán azt gondolom, hogy ez nem az az oltás volt, ami majdnem öt nap múlva okozna tünetet, szerintem akkor már aznap éjjel kellett volna belázasodjon. Akkor szerencsére nem tette. Hasmenése Dorkának is volt, de főként a lázas napokon, doki szerint simán lehet attól.
      Jobbulást Lénusnak! :(

      Törlés
    2. Akármi is ez, győgyuljatok meg mielőbb! :-)

      Törlés
  2. Jobbulást Nektek! :( Még jó, hogy azért annyira nem rossz kedvű! Édes lehet ahogy ezerrel mondja. Ha meggyógyult szólj, és talizzunk!

    Napsugár, remélem nálatok nem tejérzékenység van a háttérben!


    Dóri (Zizi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zizikém! Igen,nagyon kis jókedvű és édes valóban! Be sem áll a szája, az biztos! )
      Jelentkezem mindenképpen!! :)

      Törlés
    2. Szia Dóri!
      Nem hiszem, mert hőemelkedése is lett, a hasmanés meg elmúlt, tejet meg még nem kapott. Joghurtot, sajtot meg már egy éves kora előtt is kapott. Nekem is eszembe jutott amúgy, de a fenti érvekkel elhessegettem a gondolatot. Puszi

      Törlés
  3. Mielőbbi gyógyulást Dorkának!

    VálaszTörlés
  4. Gyógyulj meg, Dorka!!!

    Egyébként hörgőtágítóként Spiropent-et kaptatok?

    VálaszTörlés
  5. Jobbulast a kis Dorkanak, nalunk is vmi hasonlo volt mult heten. Ennek a Sinuprenek utana nezek, mert mi semmit nem kapunk kohogesre:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Petra! A Sinupret amúgy most már mindig van itthon, gyógynövényes cucc, náthára is ez mondta a dokinő. Recept nélkül kapható. Igazából főként nyákoldó, köptető hatása van, csökkenti a gyulladást a nyálkahártyán és nálunk pl. a száraz köhögésből egy nap alatt hurutos lett.

      Törlés
    2. Nem tudom nekunk miert nem javasolta meg soha egyetlen orvos sem...de beszerzek belole. Mondjuk Lily hurutosan kohog es sose kohogott szarazan...lehet ezert...

      Törlés
  6. Jobbulást! Véda is pont így volt most beteg, köhögve, orr-nem-folyva, ez a rákkendroll úgy tűnik ;)

    VálaszTörlés