2014. január 24., péntek

12 hetes genetikai ultrahang

Már nagyon vártam ezt a délelőtti vizsgálatot, mert az elmúlt pár napban megintcsak nem voltam meggyőződve arról, hogy minden rendben van. Hiába nem ugyanaz két várandósság még egy anyánál sem, mégis valahogy "gyanúsan" kevéssé érzem, hogy babát várok. Persze, még mindig nincs rendben a gyomrom és nagyon fáradékony is vagyok (este nyolckor már alig élek szó szerint), abban biztosan egyezni fog a két babavárás, hogy sosem leszek tökéletesen nyugodt. Erre kiválóak ezek a "mérföldkövek" - ultrahangok - hogy megnyugodjak. És érdekes módon nem azon aggódom, hogy a szervei hogyan fejlődnek meg megfelelő-e ez vagy az, hanem hogy ÉL-e... Akkor már jobb lesz nyilván, ha hallom majd a szívhangfigyelővel (a héten kétszer is próbáltam, de nem sikerült megtalálni, nyilván kicsi még, de azért nem tett jót) illetőleg ha érzem, hogy mozog. Addig meg marad a "talán". Bármennyire is néz bárki bármekkora hülyének, erről sajnos nem tehetek, ha több lett volna a végigvitt, egészséges terhességem, mint a kudarcos, akkor nyilván másként lenne, de ez már csak így van. Ennyit rólam, meg a rinyálásról.
Dorka, Apa és Anya +PocakBóbi, délelőtt fél 11-re motorozott el a Kyncs-be. Összesen negyven percet vártunk, mert mindenki bement előttünk. Nekik csak megkukkantották, mekkora a bébi és így kaptak vérvételi időpontot, de ez elég volt ahhoz, hogy Dorka már mindenhonnan lógni akarjon, körbe-körbe mászkáljon és kiabáljon, hogy "Doktojnéni, doktojbácsi, menni, menni!!" Láthatóan senkit nem zavart, mi viszont azért mentünk volna már... Így a vizsgálatkor sem volt épp a Nagyobbik a türelem szobra, ennek köszönhetően Apa nem sokat látott a Kisebbikből. A lényeg viszont kiderült. KisBóbita jól van, rengeteget ficánkolt, rúgkapált, hadonászott, Maca alig tudta megmérni a tarkóredőjét. Szépen látszott a Baba orrcsontja, ügyesen vert a szívecskéje, megvannak ujjastól a végtagjai, jól telítődni látszott a gyomrocskája is. 
A vérvétel és a mai ultrahangos vizsgálat eredményeként a következő diagnózist kaptuk:

Terhességi kor:           13+0 (CRL alapján)
Lelet                            élő magzat
Magzati szívműködés  látható
FHR                            156 ütés/perc
Ülőmagasság (CRL)   66,7mm
Tarkóredő                   2,00 mm
placenta                      mellső falon
magzatvíz                    normál
köldökzsinór               3 ér
orrcsont jelen van, koponya/agy: normál, has: normál, gyomor: látható, húgyhólyag: látható, kezek: mindkettő látható, talp: mindkettő látható

                                   Háttér kockázat           Számolt kockázat
Down szindróma                  1:200                          1:4005    
Edwards szindróma             1:496                          1:9912   
Patau szindróma                  1:1153                     <1:20000

Kombinált teszt negatív.

Fentiek lényege, hogy minden oké. Életkorom okán genetikai tanácsadóban még meg kell jelenjek, hogy ismertessék az ismertetni valókat illetve felajánlják a hasbaszúrás lehetőségét, amivel nyilvánvalóan nem fogok élni. Elmegyek, mert kell, de ennyi. KicsiBóbita jól van, rendetlenkedik, éli világát és ez legfontosabb számunkra most. Megnyugodtam kicsit, ez meg még nekem fontos... 
Maca kedvesen felajánlotta, hogy 16-17.hét környékén megkukkanthatjuk majd a kórházban a Baba nemét, ha sikerül, így élni fogunk a lehetőséggel, amúgy most már nem mennék el csak ezért semmilyen pénzes helyre. TÉNYLEG semmi nem számít, csak az, hogy egy időre érkező, egészséges kistestvért tartsunk majd a kezünkben július vége-augusztus elején. Addig meg reméljük, minden rendben lesz. És MOST már mertem lilipájos vonalzót készíteni a Legkisebbnek is :)
Őkelme:




17 megjegyzés:

  1. Örülööööööök, de szép az új gyerek (is)! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, nekünk is bejön :)

    VálaszTörlés
  3. KisBóbita nagyon meg akar születni, csak az anyuka türelmetlen :) Ne aggódj nem lesz baj! (Jaj, de jó ilyen uh képeket nézegetni :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk úgy, hogy igyekszem kevesebbet aggódni! Köszönöm Zsuzska! :)

      Törlés
  4. Jajdeszép! <3 Jajdejo! Hát persze hogy jól van legkisebbBóbita! <3
    Angelsound szivhang hallgatóval ezidotajt kezdtem Adélt hallgatni és hallani is napi kb 4-5x mert riogatott a kisasszony ugye. Meg mert jó szivdobit hallgatni. Éjjel 2-kor is ;)
    Kicsit irigykedve olvaslak ... nooormaaalis vagyok?! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az nagyon jó, ha bizonyosságot tudunk szerezni.. Már azt gondolom, hogy azért sem találtam meg talán a héten, mert még a placenta is elöl van, ami tovább tompít. Igen, amúgy noooomáááááááááális vagy!!! :D

      Törlés
  5. Szivbol gratulalok nektek!
    Gyonyoruseges kispasi :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Liz!! Gondolod, hogy kispasis beütése van? :)

      Törlés
  6. Gratulálok a pici kistesóhoz :) szívből kívánok problémamentes, gyönyörű várandósságot :)))

    (régebben olvastalak rendszeresen, de a 3. babánk megszületésével nem volt időm blogokat olvasni, viszont most újra tudom követni kalandjaitokat :) )

    Anita
    (Csilla tesód fórumostársa)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi Anita, mind a kívánságokat, mind pedig azt, hogy követsz minket! :)
      Jó egészséget Nektek!!

      Törlés
  7. Nagyon örülök, szuper hírek! :) Hajrá, augusztus eleje! :)

    VálaszTörlés
  8. Annyira örülök, hogy minden rendben van!! Hihetetlen, hogy már a 12 héten is túl vagy, csak úgy röpül az idő!!! :)))
    Nálam semmilyen negatív előzmény nem volt, mégis paráztam, amíg nem éreztem rendszeresen Emmát. hülyeség, de mindig attól féltem az ultrahangkor, hogy közlik, hogy tévedtünk, nincs is itt gyerek. :)))
    Miután meg már éreztem, hogy mocorog, akkor attól paráztam, ha sok idő eltelt két mocorgás között. :))) Szóval mindig volt mitől parázni. Én naivan azt hittem, hogyha majd megszületik, akkor vége az aggódásnak. Na persze... akkor kezdődik igazán. :)))

    VálaszTörlés
  9. :-) Tökéletes gyerek. Az aggódás meg ilyen, én is ilyen vagyok, mindenert aggódom, de hidd el minden rendben lesz. Örlök Nektek! :-)

    VálaszTörlés
  10. Màrmint örülök. :-) De ha akad őrölni való, akkor is szólj nyugodtam! :-)

    VálaszTörlés
  11. Nah, az ilyen bejegyzeseket szeretem, hogy minden tokeletes es az is marad:) Orulok Nektek:)

    VálaszTörlés