2014. május 15., csütörtök

28. betöltött hét KisHugival

 Megy az idő, a Legkisebb már 28 hetes. A hasam nem kicsi, de már nem is gondolom kórosnak. Láttam mostanában hasonló méretű, hasonló korú pocakokat, úgyhogy olyan, amilyen. A dolgaimat viszont nem könnyíti meg. KisHugi nagyon aktív tud lenni, vannak kellemetlen megmozdulásai is, de sosem bánom ezeket. A múlt keddi terhesgondozáson (nem is írtam róla, de rendes vagyok...) írt vasat a doktorom, bár nem találta az értékeimet kórosan alacsonynak, de azért mégis. Kaptam kúpot is, megelőzendő egy fertőzést és abból adódóan esetleg egy burokrepedést. Úgy tűnik, igencsak hajlamosnak tart rá. Amúgy minden más oké és bár kértem, írjon fel tüdőérlelő szurit. Nem tette. Azt mondta, jelen esetben nem találja indokoltnak. Találkozunk újra 30+5-nél, akkor majd felülvizsgálja a kérésemet. Szerinte jelenleg minden rendben van, nincs okunk arra, hogy feleslegesen szteroiddal terheljünk a szervezetemet. Sokat nem tehetek, hiszek neki és valahol jogos is... Csak hát kicsit azért aggódok, na, nyugodtabban mondanám, hogy minden rendben lesz, ha legalább már egy darab rendesen végigvitt terhességem lett volna. Talán majd most.
Amúgy jól vagyok, leszámítva, hogy jó egy hete elkezdett fájni a szeméremcsontom és hol kisebb, hol elég brutál mértékben bírja megkeseríteni a napjaimat. Az ágyban fordulások egyre kínkeservesebbek, még jó, hogy olvastam, hogy mielőtt átfordulok egyik oldalamról a másikra, előtte zárjam össze a térdeimet. Ez bejött, tényleg sokkal könnyebb. De néha még az ülés is fáj. Nyilván készül már az alfelem a megmérettetésre, de nem kellemes, na. Nem kedvelem továbbá a cipőhúzást és a zuhanyzást sem, nagyon fárasztó tevékenységek lettek. Mindemellett újra napi szintű vendég lett nálunk a haskeményedés is, néha kifejezetten durván nyomja a dolgot...:( Bár (mivel napi tevékenységem nem sokban változott) kissé gyanakszom erre a kiváló, igazi májust idéző orkános, zimankós időjárásra is, remélem legalábbis, hogy nagy köze van hozzá, mert akkor tényleg múló állapot.
A babavárós készülődésről meg annyit, hogy sehogy sincs igazából, de valahogy majdnem elég is ennyi. Az nagyon várat még magára, hogy bezsákoljam a Dorka által már kinőtt 80-86-os ruhákat, illetve előszedjem a bezsákolt legkisebb ruhákat, újra mossam és vasaljam őket. Meg is kell néznem, hogy nagyjából milyenek vannak, bár nyilván nem lesz nagy baj, ha egy újszülött hosszúujjú bodyban és rugdalózóban nyomja majd végig az első pár hetét. Nem hiszem, hogy lázas vásárlásba fogok a maradék időben, ám ezt a mosás-vasalás témát hamar meg kéne ejtenem, mert már most sem esik túl jól a derekamnak egy-egy vasalás, meg is látszik a szekrényben lapuló ruhakupac nagyságán... Amúgy lesz majd elvileg kölcsönkiságyunk (Andreasé) meg matracunk is bele, múlt héten vettem egy darab gumis lepedőt is (Dorkának meg vízhatlant, mert már napi szintű a pelus-átázás megint, pedig már váltottunk 5+-ra). Van légzésfigyelőnk, meg a múltkor az Anyukák boltocskájában lőttem egy klassz, szinte teljesen új Tricot-slen kendőt ötezerért. Kicsit húztam a számat, mert rózsaszín, ezért kaptam meg ennyiért :), amúgy az új ára a mamamin 18.900Ft. Csak jókat olvastam róla és akár 18kg-is használható (nyilván nem fogjuk, mert amint Manduca-érett lesz a KisHugi, ő lesz a pajtásunk). Másunk meg amúgy is van, illetve majd meglátjuk útközben, hogy kell-e még valami. Nagyon más ebben is ez a várandósság, nagyon érzem, hogy már mennyire más dolgok a fontosak, mint a tárgyak... Meg ki tudja, hogy hogyan alakul majd az "egy szobában egyik kicsi másik pici" felállás, úgyis majd a helyzet adja, ki hol alszik. Ja, jó volna következetesnek lenni, de tudom én már azt, milyen nagy úr a kialvatlanság és a teljes kimerültség okozta remegés, szóval első körben úgyis túlélésre fogunk játszani. Nincsenek illúzióim, sem rózsaszín köd a szemem előtt. Erre jó, ha az embernek van/volt már egy szarul alvó és gyakran evő gyereke, akkor már nem hiszi, hogy minden csudálatos a világon. Csak tej legyen, a többi meg majd lesz valahogy. Amúgy jómúltkor, az egyik terhesgondozáson a váróban találkoztam egy csajjal, aki már a harmadik babájukat várta. Beszélgettünk és bár elég nyersen, de nagyon lényegre törően megfogalmazta a szerintem egyik legnagyobb igazságot, miszerint: "A gyerekkel töltött első egy-két hónap egy hatalmas kib@szás a szülőnek. Kevés szörnyűbb dolog van a világon, talán csak az, ha kitépkedik a körmeidet." Hát így. De megéri, mert aztán később milliószor annyi boldogságban részesít bennünket az adott is terrorista gyermek, nemde? :)



20 megjegyzés:

  1. Ez a kepen nagyon edes:) Basszus irigy vagyok:) meg akkor is ha total egyetertek az utolsokkalm, miszerint az elso 2 honap milyen fantasztikus, bar en kitolnam ugy a 10. 12. honapig:D
    Nyugi minden rendben lesz es ne aggodj:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Petra! :) Amikor meg majd Te teszel fel pocakos fotót annak idején, akkor majd én leszek irigy! :)

      Törlés
  2. cukiszépek vagytok! :) bevillant nekem hogy 38+5-nél fog a Kishugitok megszületni. Gondoltam szólok, úgy készülj :D
    Kendőhöz gratula, jó vásár volt. Színe meg ne zavarjon, Hugit sem fogja ;)
    A körömtépős dologgal nem egészen értek egyet, nekem minden eddigi gyerekem fél éves korától kezdte a körmeim és a hajam tépni. Addig csak aludtak-ettek. Hasonló jókat kívánok! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 38+5? Ok, nekem jó, megjegyzem, asszem ráérek! :)
      A körömtépős dolog: asszem ezt mindenki félreértette... Nem úgy értettem, hogy a gyerek tépi, hanem mint anno kínzási módszer, harapófogóval és egyenként kifelé a körömágyból...:) Kicsit drasztikusabb!
      Igen, tudom, neked szerencséd volt, remélem, most én is egy ilyen babát kapok. Ha meg nem, majd elmúlik :)

      Törlés
    2. nem értettem félre, de a kínzás nálunk fél éves kortól kezdődött mindkettőnél. Akkor néha már fizikailag is, mert pl a hajam tépi szó szerint ;)

      Törlés
  3. Én nagyon kívánom neked, hogy könnyűek legyenek az első hónapok. Azt kell hogy mondjam, csatlakozom az előttem szólóhoz.Nekem is az első félév volt a legkönnyebb. Emma is csak evett-aludt. Akkor voltam a legkipihentebb, többet aludtam, mint a terhesség vége felé. Úgyhogy ezt kívánom neked is, hogy ilyen könnyű legyen az eleje, és Kishugi egyen aludjon az elején.
    Kendőhöz meg gratula!!! És ne aggódjon, még az is lehet, hogy Hugit túl hordod! ;)) Nevetek már van? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sokat számít ezek szerint, hogy kinek mit dob a gép... Én pl. életemben nem éreztem még olyan fáradtságot, mint akkor, az elején. Amúgy a végén meg tök mindegy, ugyanolyan huncut cukiságok lesznek belőlük!! :)
      Nevünk Dorka szerint már van, Ő következetesen "Szajai Bóóóócsi"-nak hívja a kishúgát :) (értsd: Szalay Borcsi)

      Törlés
  4. Ja és a kép nagyon édes!!! :D

    VálaszTörlés
  5. Gyonyoruek vagytok! Igenis tundi gyerek lesz Hugi. Eszik-alszik oszt jol van! Szandra velemenye mellett allok ... a szulesi idot illetoen is. :-)

    VálaszTörlés
  6. Szép pocak! ;-)

    Dorka pelus átázásához: mi is küzdöttünk vele - reggelre mindig átázott...
    Nálunk a megoldás az lett, hogy bugyipelust adok rá ( Libero Up&Go 6-ost) + erre a bugyorra még egy hagyományos nadrágpelust is ( Libero Comfort 6-os).
    Amióta így járok el, SOHA sem volt átázás!!!

    Remélem tudtam segíteni. :-)
    Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a tippet Eszti, már én is gondoltam, hogy duplán kéne pelusozni... remélem beválik, bár nagyon meglátszik, hogy amikor nem kel fel éjjel, akkor okés a dolog, ám legtöbbször több ízben is ébred és inni kér minden alkalommal.

      Törlés
  7. Hát jogos, a szteroid azért nagyon odab** az anyának..csak ha muszáj,de akkor még van idő beadni,nem?

    Összezárt térdes fordulás,miért nem szóltál???! Kipróbálom.Hátha nem szakadok szét.

    Körömtépkedős:hehe édes és öszinte. Én ezt elmondhatom, Tomival az élet...hát ööö kőkemény volt.De elmúlt,már csak röhögünk rajta,pedig akkor sírtam sokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, van idő beadni, még akkor is adtak, mikor elfolyt vízzel mentem be a kórházba. Közben meg kaptam a szülést visszatartó cuccot is, mert a tüdőérlelőnek 24 óra a hatóideje, vagyis akkor kezd el hatni. Az egy másik kérdés, hogy nem volt már 24 óránk...
      Örülök, hogy tudtam újat írni, remélem Neked is bejön ez a zárt térdes fordulás!! ;) Meg hát igen, már nekem is csak emlék, milyen az igazi kimerültség, de azért nagyon kemény volt nálunk is...

      Törlés
    2. Bejött!Nem szakadtam széjjel az éjjel :) rímelek is.

      Törlés
  8. Érdekes ez a körömtépkedős megjegyzés...aztán mégis annnnyira tud az ember vágyni újra egy pici babára...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ha meg nem is szépül teljesen minden, de a sok-sok jó dolog kárpótol, talán ez a jó kifejezés erre a dologra :)

      Törlés
  9. Hűűű, nem is írtam róla én sem, de nekem is fáj a szeméremcsontom, no meg az ágyban való fordulás.... köszi a tippet, én is kipróbálom, mert elég kínszenvedés. Cipőhúzás, zuhanyzás, borotválkozás..... szintén zenész! Ma délután pedig már nem feküdtem Ádám mellé az ágyba, mert nem tudok felkelni mellőle, az ágy is szét akar esni, én meg nem tudok felülni. Így ma székről lestem ahogy elalszik. Elaludt.... :)
    A másik (erről sem írtam)... képzeld most nincs linea nigrám.... Ki érti ezt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, de örülök, hogy ekkora cuccot írtam ezzel a térdes dologgal!:)) Milyen már, olyanok vagyunk, mint az öregek, csak a panasz meg a nyavalyák, nem?:)) Borotválkozás? Az mi? Én azt sem tudom, mi a helyzet arrafelé :)) Ágyról, szivacsról kászálódás szintén zenész!!
      És képzeld, nekem sincs linea negrám!! Ez nagyon érdekes!!

      Törlés