2015. február 8., vasárnap

Az idei Dorottya-nap

Ez volt pénteken. Már reggel mondtam Dorkának, hogy ma van a névnapja és ez szuper. Ő is így vélte. Meg is köszöntöttük Őt szóban Borival, kapott nagy puszikat, nagyon örült neki. Mondtam, hogy délután, ha Apa hazaér, tán még valami meglepetés is kerül számára... Mit ne mondjak, még jobban várta haza az apját, mint eddig.
Délelőtt elmentünk sétálni, vásárolni a piacra. Kérte, látogassuk meg Apa jóbarátját, Norbit is (ott árulnak ők is). Mikor odaértünk, nagy hanggal közölte is, hogy "Ma van ám a névnapom!", mire Norbibácsi gyorsan meggratulálta, megkérdezte tőlem, kaphat-e Dorka valami finomságot (rendes azért, hogy kérdezett előbb) és mivel rábólintottam, így kézen fogta a Nagylányt és elmentek Milkás csokis piskótaizét venni (olyan Dörmi-formaság, csak milka, meg nem maci). Naná, hogy azonnal meg kellett enni. Mondtam is, milyen ügyes a gyermek, hogy így vásároltat is már magának.. Persze tudom, semmi hátsó szándéka nem volt a bejelentéssel és nem is sejthette, hogy akár kap is valamit, csak szimplán büszke volt arra, hogy a mai nap (megint) Róla szól.
Délután aztán, amikor Ricsi hazaért, megköszöntöttük immáron családilag is Dorkát. Kapott egy szál tüske nélküli "józsaszín józsát" az apukájától... Hát, ezért teljesen odavolt...Nem is gondoltam volna.. Mondjuk lépten-nyomon hangoztatja, hogy a rózsaszín a kedvenc színe, de ettől még jobban elolvadt. Apa nagyon eltalálta. Aztán kapott egy 4in1 játékkoffert, Verdásat, puzzle-al, memóriaforgatóval, kockákkal meg dominóval, még Ricsi vette karácsonykor a Tesco-ban, nem bírta otthagyni, annyira nevetséges összegre volt leárazva. Akkor okosan nem adtuk oda, most volt minek örülni. Ezen felül pedig megkapta a Minnie-s tárolódobozt, ami egyben ülőalkalmatosság is. Ezt még jó két-három hete nyertem tök véletlenül benevezve egy Facebook-os megosztós játékon. Eszemben sem volt, hogy akár nyerhetek is, de mégis sikerült 2400 valahány megosztó közül engem kisorsolni..:) Megkaptuk postán, örültem, Dorkának viszont csak most adtuk oda, hogy alkalom is legyen az ajándékhoz. Nagyon boldog volt, azóta is arról néz tv-t :)
Később megérkezett Kati mama is, hozott Dorkának egy kicsi cserepes vitorlavirágot szép kis kaspóban, hogy gondozhassa és kapott még az Ünnepelt egy matricás foglalkoztatót is. 
Nem tudom megmondani, hányszor hangzott el "köszönöm", a "nagyon köszönöm", és a "jajjdeörülök", de rengetegszer. Tényleg nagyon örült és olyan ügyesen megköszönt mindent, nagyon kis hálásnak tűnt. És ami még nagyon aranyos volt: mindig, amikor megkapott egy-egy dolgot, az így hangzott: "Jajj, köszönöm szépen!! Jajj, de szép!! Nagyon köszönöm!! Nézdcsak KisBori, egy csodaszép rózsaszín virág/pirosautós játék/Minnies doboz!!" Mindig és mindent először Borival kell tudatni, Borinak kell megmutatni, olyan boldog vagyok, hogy ennyire szereti a kishúgát.. (kis kitértő, csak most jutott eszembe: a múltkor még olyat is mondott, hogy "Anya, ugye nincs mindenkinek kistestvére?" - "Bizony, nincs Kicsim" - "De nekem van, a KisBori! Úgy örülök, hogy nekem van, köszönöm Anya, hogy nekem van a KisBori!" , meg egy másik: Sétából hazaérve bejövünk a lépcsőházba, az addig alvó Bori éppen kinyitja a szemét. Lehúzom a babakocsi kupoláját, Dorka máris ott terem, pipiskedve odahajol a húgához és azt mondja: "Sziiiiiaaaaa kicsi Gyöngyvirááááágom, hát felébredtéééél?" ♥♥♥ ) 
A vacsoránk is biztosítva volt, alábbiak miatt: Amikor hazaértünk a délelőtti sétából, mondtam Dorkának, hogy ebédelünk. Erre Ő: "Anya, hívd fel gyorsan a pizzásbácsit, hozzon nekünk pizzát, hogy ünnepelhessünk!!" :) Mondtam, hogy na jó, de akkor megvárjuk Apát és akkor vacsorára hívjuk a pizzásbácsit, hogy Apa is választhasson magának egy pizzát. Kedves volt, beleegyezett. Itt jegyzem meg, hogy istenbizony marharitkán rendelünk, emiatt is társíthatta tán az ünnepléshez, mint kivételes alkalomhoz a pizzarendelést...:)
Másnap délelőtt pedig elmentünk megnézni a Vaskakas Bábszínház egyik előadását. Nagyon tetszett Dorkának, sokat vigyorgott, néha még kicsit sikogatott is, nagyon élvezte, az előtte és utána való játékot pedig még jobban. Örülök, hogy elmentünk, biztosan hamarosan újra megnézünk egy darabot, nagyon jó, hogy ennyire a gyerekekre van szabva minden, remek mulatság ez. Örülök, hogy már ebbe a korba ért, hogy vihető ilyen helyre és szerencsére vevő is rá nagyon. 
Még egyszer boldog Névnapot KisDorkánk!! :)




16 megjegyzés:

  1. Isten éltesse!
    Nagyon rendes Tesó! Nemde a Gyöngyvirág a szavajárásod? itt is majmolnák,kisanyukák: Ádi: ne sírj baba itt vagyok (baba: hát épp ez az..) Tomi: szia kincse szépevára...(ezt én mondom)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk Ádám "manózza" az öccsét. "Sziaaaa Manó, hát felébredtél???" :D A manózás tőlem van.
    Olyan jó, hogy ilyen kis boldog volt Dorka minden egyes ajándéktól. Ezért tartom fontosnak (és ahogy kivettem írásodból Te is), hogy az ajándék az ne minden alkalommal legyen a rokonoktól amikor találkozunk, hanem amikor van alkalma, ünnepelünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ez nekem is fontos lenne, sajnos vannak mégis olAnook a környezetemben, akinek hiába mondom es kérem, leizéli....

      Törlés
  3. Jajj de cuki:-) Ennél a tesós résznél összeszorult a gyomrom...nagyon kedves Dorka. És te olyan stramm csaj vagy hogy így megoldasz mindent. Dorka megeszi a pizzát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj Petrám, nagy ölelést küldök!! Már melyik részből jött le Neked, hogy mifene stramm vagyok? :)
      Dorka szereti a pizzát, nagyon. Anya nagyon tudja, milyet kell választani, a fő, hogy legyen rajta kukorica :)

      Törlés
  4. Nagyon boldog névnapot édes kicsi Dorka! ❤️

    VálaszTörlés
  5. Boldog névnapot!

    VálaszTörlés
  6. Utólag is boldog névnapot ennek a gyönyörű Nagylánynak! :) Olyan jó látni, mikor ennyire szeretik a tesót, igaz? És visszahallani a mi szavainkat :), nálunk Bálint így örül: Hát felébredtél, édes kicsi babája? :) puszi nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Emi! Bálint is igazi cuki, tényleg nagyon jó, nem sok nagyon boldogság van, mint latni a két gyerekedet együtt, egymást szeretve, harmóniában... Puszi :)

      Törlés
  7. Boldog névnapot drága Dorka! Az új blogfénykép pedig csodás <3

    VálaszTörlés
  8. Itt is nagyon Boldog Névnapot kívánok Tündér Dorkának!!!
    Julcsi fb-ről! :)

    VálaszTörlés