2013. augusztus 10., szombat

15 hós tanácsadás

Ez meg majdnem jól elmaradt...Mármint nem a tanácsadás, hanem a lejegyzése, pedig fontos. 
Pláne, hogy Bóbicka kapott kettő oltást, egy MMR-t a bal felkarjába, egy Prevenart pedig a bal popójába. Mondhatnám, hogy díjazta, de hazudnék. Igazából már akkor sírva fakadt, amikor a doktornéni csak szimplán elkezdte vizsgálgatni úgy általánosságban, pedig többször is igyekeztem felhívni a figyelmét az orvosnő szép szemüvegére meg a falon levő Micimackós poszterre. Mindhiába. Aztán mikor az oltás jött, akkor még zaklatottabb lett... Szokás szerint megint majdnem én is elsírtam magam, mikor a védőnő és az asszisztens lefogta, a doki meg szúrta a kétségbeesett gyereket, olyan rossz ezt végignézni, de persze tudom, hogy muszáj... Előtte azért súlymérés is volt, 11 kg-ot nyom ez a drága gyermek. Nem hiába érzem olyan - hogy is mondjam - nemkönnyűnek. Magasságát nem mérték, nem nagy divat nálunk, pedig érdekelt volna, de bármekkora is, szeretjük. Legközelebb szeptember 19-én megyünk elvileg, akkor kapja a bárányhimlős oltás első részét (merthogy kértem), amit már ki is váltottam a Menjugate kíséretében, amit majd 18 hósan kap. Azt meg majd követi a bárányhimlő másodikja, úgyhogy szinte havonta járunk majd szurira a közeljövőben. Szerintem a doktornő és a bandája fel fog kerülni Dorka halállistájára...
A lényeg, hogy most egyenlőre megvan ez a mumusszámba menő MMR oltás, nagyon sok rosszat olvastam és hallottam róla, vagyis inkább a mellékhatásairól. Emiatt be is szereztem én is azokat a homeopátiás nozódákat (oltáskivezető szereket), melyeket még Napsugárnál olvastam és be is adtam Dorkának azokat. Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, pláne hogy nincs két egyforma gyerek, meg a védőnő szerint az esetleges mellékhatások (magas láz, kiütések, torokgyíkfrász) az oltást követő 8-10 nappal jelentkeznek, ámbátor többek most oltott gyereke már szuri utáni nap belázasodott...Dorottya egyenlőre él és virul, semmi baja. Jókedvű, jó étvágyú, tünetmentes és láztalan. Reménykedem nagyon ezekben a homeós bogyókban és bízom benne, hogy később is minden marad így, ahogy most van. 
Csak hogy meglegyen, lejegyzem ide, hogy mik is ezek a cuccok, amik amúgy a Bem téri patikában tényleg kaphatóak:
  • MMR nozóda c30
  • Thuya 30ch
  • Belladonna 9ch
  • Mercurius solibilis 9ch

golyókból egyszerre: az oltás előtti napon, az oltás napján és az oltást követő napon napi 1x5 szemet. Minimális vízben feloldottam és megitta. Előtte és utána fél-fél órán át nem kapott mást.

Hát így. Jövő hét csütörtökön jön hozzánk a védőnéni végre, bár nem tudom, mit beszélünk majd meg, de biztos lesz mit. Szegényt már kétszer lemondtam, mert Kanizsán voltunk éppen, mikor jött volna, most már tutira nem megyek sehova, történjen bármi. Szerencsések vagyunk, hogy Ő a védőnénink, szeretjük. Addigra Dorka már pár nap híjján 16 hónapos lesz... A szülinapja óta csak úgy repül az idő, nagyon durva....

8 megjegyzés:

  1. Nekünk a mai a 9. nap az oltás után, egyenlőre gyorsan lekopogom semmi kellemetlen dolgot nem tapasztaltunk. A homeókat megkapta Lénus is!

    Nagyon szép és csodás Dorkátok van! Remélem Te is jól vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtad, hogy megvetted a bogyókat, úgyhogy gondoltam, hogy meg is kapta Léna! Nagyon örülök, hogy minden rendben Vele, remélem, mi is így járunk!! :)
      Köszönök minden kedves szót!!

      Törlés
  2. Én még nem váltottam ki az bárányhimlő elleni védőoltást. Megkérdezhetem mennyi volt? Mert eddig 3-an három félét mondtak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 8990Ft volt, most néztem meg. És ebben ugye csak egy adag van, rá két hónapra újabb ennyi majd a másik... Nem ócccsó, az biztos... Épp én is néztem, hogy ezért, meg a menyus oltásért és a fürdetőért majdnem 16ezret fizettem. Ajnye.
      Amúgy én a Kazay gyógyszertárban vettem a szurit, a volt terhesgondozó mellett a Liezen-Mayer utcában. Alapjában elég olcsó gyógyszertár, már több dolgon is észrevettem.

      Törlés
  3. "Szerintem a doktornő és a bandája fel fog kerülni Dorka halállistájára..." - ezen besirtam...:D
    Mi kaptunk baranyhimlo ellen oltas de csak egy adagot...fura...hmm...nah majd rakerdezek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ez tutira kétrészes... Biztos mondják majd, hogy kell az ismétlő, de biztonság kedvéért kérdezz rá tényleg!

      Törlés
  4. Mi mar megkaptuk az oltast a himlo ellen. Jo draga + ezer ftert adja be a dno. Kivancsi leszek az oltasra 20.a korul megyunk mi is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan durva, hogy a nem kötelezőket pénzért adják be egyes orvosok!!! A miénk ingyen olt, rendes tőle...:((

      Törlés