2015. március 22., vasárnap

Bori 8 hónapos

Méhem kisebbik gyümölcse immáron nyolc hónapos lett. 
Paramétereit majd jegyzem a csütörtöki tanácsadás után, de úgy érzem, mintha semmit sem gyarapodott volna a súlya. Hosszra biztosan nőtt, mert egyre több 68-as ruhácska kerül be a "kicsik" közé, és ezeket már a 74-esek váltják fel. Pelusa 4-es. 
Étvágya jó, sok szopi is van még, reggel, délben és este csak az, illetve éjszakai is, utóbbi időben kétszer is. Tízóraira volt már, hogy közel 200 ml gyümölcsöt fogyasztott, uzsonnára, vagyis a kora délutáni alvás után eszik főzeléket, általában jó 150 ml biztosan lecsúszik. Eddig mindent szeretett, amit kapott, hálás fajta, vacsorára fürdés előtt szokott még kapni olykor tejpépet kis gyümölccsel megbolondítva, ám ettől nem javult az alvása.. Ahogy azt már írtam, nagyon sokszor ébred éjjel, elalvás után van, hogy már egy órával, de szerencsém van, akkor csak éjfél körül kel először, aztán pedig gyakran óránként. Ilyenkor a legritkább esetben sikerül hátsimizéssel visszaaltatni, muszáj vagyok kivenni a kiságyból és sokszor a cumi sem segít, csak a szopi. Ha nem lenne egy Dorkánk is, biztosan próbálnám a kiságyban tartani és ott megnyugtatni, de nem bírom, mert felkiabálja a Nagyot, és ha tud, legalább Ő aludjon. Így marad a folytonos ringatás és a kába, félhulla anya éjszakázása. Ismét. Már azon is filóztam, hogy valamit rosszul csinálok, mert mostanában csak azt hallom, hogy mindenkinek legalább a második gyereke úgy alszik, mint a tej, a miénk meg se éjjel, se nappal rendesen. Pedig tényleg nem állok/álltam mellettük két fedővel a kezemben, hogy óránként összecsapva őket ébresztőt csináljak. Nem értem. És igen, Bori jelenleg a félóra-negyven perces gyerek, ennyiket alszik nappal ugyanis, megfejelendő a rossz éjszakákat. Ám szemlátomást nem zavarja ez Őt, mert a világ egyik legbájosabb, legmosolygósabb, legbarátságosabb, legkíváncsibb és legmozgékonyabb kislánya.
Két hete mászik már, most már gyakorlatilag a lehetetlen nem létezik, olykor keresgetni kell kis túlzással a lakásban, mert egy pillanat alatt kereket old és a legkülönbözőbb helyeken találjuk meg a lakásban. Próbálkozik a felüléssel, oldalra már kiül, támaszkodva meg is ül már jódarabig, de az egyenes hátas ülés még odébb van. Ellenben felállt már a fürdőkádban többször is és ha ülök a padlón, akkor felkapaszkodik rajtam is. Kiságyban, járókában ez még nem fordult elő. 
Nagyon szereti az énekszót, muszáj is neki, mert nálunk szinte állandó itthon, az örökzöld Csipkefa bimbójá-ra azonnal mosolyogni kezd és könnyen meg is nyugszik tőle. Nagyon figyelmes, minden érdekli, mohón kapkod minden után és azonnal rántja is be a szájába. Patakokban folyik ismét a nyála, szerintem most már hamarosan megérkeznek az alsó egyesek, amik eddig várattak magukra. Dorka továbbra is kisebbfajta istenség a számára, nagyon szereti figyelni Őt, nagyon jól szórakozik rajta és szerencsére a nővére is szívesen játszik már Vele. Nem mondom, hogy nem kell kordában tartani ezeket a közös játszásokat, mert Dorka előszeretettel veszi az Boritól a FP távirányítót (nagy kedvenc amúgy) vagy bármelyik csörgő-zörgő-rágóka izét, mert hát nyilván neki és éppen az kell, de igyekszem úgy terelni ezeket a dolgokat, hogy ne érezze Dorka sem, hogy mindent csak Borinak szabad, neki pedig semmit. Kérem, hogy ha kicsit játszott az adott játékkal, akkor adja vissza Borinak és kis idő múlva újra elkérheti. Elkérheti, de el nem veheti csak úgy. És szerencsére megteszi. Most még. Pár napja KisBori birtokba vette a fürdetőkarikát, így újra együtt tud fürdeni a nővérével és már úgy, hogy elég ha melléjük ülünk és figyeljük őket. Az első ilyen üldögélős együtt-fürdésről készült videó is, szerintem az egyik legjobb és legaranyosabb a lányokról, de ez csak magunknak készült, közkinccsé nem teszem a meztelen kiskorú szereplők miatt (annyi a beteg ember..).

távirányítós

pucsítós :)

hátibaba

önállóan fürdőző, körülötte elhullott állatok

A legvidámabb barakk



8 megjegyzés:

  1. Csak azt hiszed,hogy mindenkinek úgy alszik a második gyereke mint a tej. Jelenben ÉN!!! Marci 2 óránként 30 perc alvással letudja a pihenést. Éjjel kb 7szer kel fel. És amikor este 7kor már pizsiben vagyok azt komolyan gondolom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, azt nem mondom, hogy örülök neki, de akkor van fogalmad. Bori ugyanígy alszik nappal, meg akkor számolás nélkül kb. az éjszaka is ugyanaz van nálatok is. Dorka nagyot alszik ebéd után, úgyhogy pizsit én is fel tudok venni hétkor, csak lefeküdni nem tudok, fél10-10 körül alszik csak el :D Sok erőt és kitartást Neked is!

      Törlés
  2. Boldog hófordulót! Tündéri ez a csajszi is. :D Egyik szebb, mint a másik!!! Sajnálom, hogy rosszul alszik, na majd a harmadik jó alvó lesz!!! :P :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Évi!! Harmadik? Az nálunk az Apa es Ő tényleg jól alszik ;)

      Törlés
  3. Áh van akinek a harmadik se.

    Fogytál,nemde?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naja, Virág az üdítő kivétel. Mikor fogytam? Most? Nemigen. Stagnálok.

      Törlés
  4. Blogot kellene írnom, de már megint idecsábított a címben szereplő 8 hónapos nőszemély és családja :) Móni nagyon sokat fogytál!!! Ha nem volt szándékos is, gratula!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy Zsuzska, köszönjük szépen!
      Nem értettem, mi ez a fogyós izé, most néztem meg, hogy tényleg, én is rajta vagyok az egyik képen, annyira Borira koncentráltam! :D No, hát igen jólsikerült kép az, nagyon jó beállással, valóban karcsúbbnak tűnök, de nem vagyok!!! :D

      Törlés