2015. január 22., csütörtök

Bori fél éves

Nem újdonság, hogy megy az idő, de hogy ennyire... Tán akinek két gyereke van minimum, az döbben meg leginkább, hogy a KICSI se olyan kicsi már és persze, a fél éves az még csak féléves, de hát akkor is... Most született...
Szalay Bori ritka jól sikerült példánya az emberiségnek. Édes, aranyos, roppant barátságos, türelmes és imádnivaló. Csak és csak pozitív tulajdonságai vannak. Ez egy ilyen gyerek. Bár éjjel simán eszik kétszer is, most különösen, mert egyetlen mozdulatára kiveszem az ágyból és megszoptattam (nagyon kell a folyadék - részletek később), de cseppet sem bánom. Valahogy még mindig úgy vagyok vele, hogy egy kisbabának az a dolga, hogy éjjel is keljen enni. Tán azért hiszem ezt, mert nem volt még olyan gyerekem, aki ne ezt tette volna..
Korábban már írtam, de azért lejegyzem ide is, ami eszembe jut. Ma este mértük fürdés előtt, full éhgyomorra, 6980g, mondhatni, nem gyarapodott semmit, hossza még mindig ismeretlen, de pótoljuk a mérést majd tanácsadáson. Alapon ma lett volna az is esedékes, de aranykám a betegsége okán lemaradt róla. UPDATE-01.23.: Visszamentünk kontrollra az orvoshoz és a doktornő megcsinálta a méréseket, hogy ezért ne kelljen visszajönni. Súly: 7190g, hossza: 66cm. Gyarapodott mégis. Egyszer pedig megfogadtam már, hogy nem mérem meg az itthoni mérlegen... Ruhái 68-asak és 3-as pelust visel. Egy hete elkezdett hozzátáplálódni, aztán ez most megtorpant, szintén a betegség miatt, tán ezért sincs nyoma a súlynövekedésnek. Evett már almát, barackot, kevéske banánt, alma-krumpli főzeléket, tejpépet és sütőtököt. Szerencsére minden csúszik. Mivel nagyon az elején voltunk és már le is álltunk, így még kis mennyiségek ezek, ám mondjuk hétfőn, az utolsó napon alma-sütőtök-krumpliból betolt simán 60ml-t és mosolygott. Naná, hisz mindig mosolyog. Hátáról a hasára bármikor bármerre és folyton megfordul, visszafelé már nem. Kétszer megcsinálta egy hónappal ezelőtt és azóta sem. Tud tolatni, ha akar, tengelye körül szépen elfordul bármelyik irányba, már valóban nem az a szobanövény gyerek, akit ha leteszel valahova, akkor ott is marad. Nagyon érdeklődő, inger is éri bőven, köszönhetően annak, hogy van egy nővére, így jó korán belekóstol olyan dolgokba, amikbe Dorka csak jóval később és nem biztos, hogy ez hátrány. Ügyesen feltalálja magát a járókában, a játszószőnyegen egyedül is, eljátszik, elbeszélget, rágcsál magában. Nagyon szeret gügyögni, sokat hallatja a hangját és kacag is hangosan, ha megpuszilgatom a pocakját és az oldalát, mert csiklandós.. Hason fekve kiválóan és hosszan elvan, és nagyon ügyesen nyúl minden után ebben a testhelyzetben is. Tárgyakat átrakja egyik kezéből a másikba és mai új tudomány, hogy elkezdte nagy mozdulatokat téve két kézzel csapkodni a dolgokat, hanyatt fekve a térdét. Látszik, hogy nagyon tetszik neki, jo nagyokat vigyorog hozzá.. <3 Sokat nyáladzik továbbra is, de mintha kicsit alább hagyott volna, fogacskák nincsenek.
Nagy ünneplés ma nem volt, sajnos torta sem készült a fitt mivoltomra tekintettel, de a hétvégén pótolni fogom és megajándékozzuk ezt a mi édes Kicsi Borsónkat a félszülinapja alkalmából... 
Nagyon szeretünk Kisangyalom, nagyon-nagyon örülünk, hogy lettél. hogy Vagy, és ahogy a léted is, Te magad is egy Csoda vagy számunkra!!! ♥♥♥






10 megjegyzés:

  1. Boldog fél évességet kívánunk Borsónak! Annyira érdekes látni, mennyire hasonlítanak Dorkával, aztán következő kép nézegetésre meg mégsem :-)! Gyors gyógyulást mindenkinek! (Nálunk is volt Borsó Bori, ha mérges vagyok rá, akkor meg Borbála, de most főleg Bogyi, mert Ő így hívja magát :-).)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen! :D A Borbála nekem is sokszor a számra jön, valóban inkább akkor, mikor valami nem épp odaillőt csinál... A Bogyi is nagyon aranyos :)

      Törlés
  2. Kicsi Nyusziborsó:-) Boldog fél évet neki:) Nekem vmiért nem hasonlítanak, de pl. én se hasonlítok nővéremre és túléltem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Petrám! Ennél nagyobb bajuk ne is legyen, mint hogy hasonlítanak vagy sem... :)

      Törlés
  3. Gyönyörű, gyönyörű és gyönyörű ... "Szalay Bori ritka jól sikerült példánya az emberiségnek." Ennyi!

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Akárcsak Nálad, KisVirágom!! Köszönjük szépen!! :)

      Törlés
  5. Ennyi mindent evett már 1 hét alatt? vagy rosszul olvastam.
    Virág lassan halad. nehezen kakál..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább két hét az egy, de igen. Nem csak az almánál tartottam be a három napot, aztán bővítettem a repertoárt mindig valami kis újjal. Nem volt szerencsére semmi gond semmivel. Kaki meg van napjában többször is akár és bőven-bőven túlsúlyban van még az anyatej. De szokja az ízeket és a kanalat. :)

      Törlés