2012. július 18., szerda

Első Gézengúzos foglalkozás

Péntek délelőtt elmentünk a megbeszélt időpontunkra Kingához. Korábban érkeztünk kicsit, így várnunk kellett. Úgy izgultam, mintha orvoshoz vagy istentudja hova mentünk volna, nem tudtam, hogy fogja tolerálni a lánykánk a foglalkozást, mivel történetesen épp bólogatott.
Kinga kifejezetten látásfejlesztésre specializálódott konduktor az Alapítványnál, ezért foglalkozik Ő Dorkával. Első nekifutásra igyekezett összebarátkozni a bébivel, letette a szőnyegre, fölé hajolt és elkezdett "beszélgetni vele", igyekezett magára vonni a figyelmét. Megfigyeltem, hogy mennyire "gesztikulál", szinte túlzóan formálva szájával a szavakat, amit Dorottya nagyon komált. Annyira figyelte Kinga szájmozgását és annyira tetszett neki, hogy hamarosan mosolygott is a számára addig idegen lányra. Kinga olyan kedvességgel és odaadással viseltetett a lányunk iránt, hogy csak na. Ilyenkor látja az ember, hogy kik az igazi jó szívvel-lélekkel gyerekekkel és gyerekekért dolgozó emberek. Dorkamorka annyira lenyűgözte konduktorát, hogy még egy puszit is kapott, amit egyáltalán nem bántam...
Ezalkalommal fizikai dolgokat csináltunk, megtanultuk, hogyan kell a hátról hasra és vissza fordulást gyakorolni, hogyan tudjuk az egyensúlyérzékét fejleszteni hintáztatással (erre nagy szüksége van, mert a 6 hétnyi anyapocakringatózás hiánya meglátszik rajta), illetve erősítettük azt is, hogyan tudja a hason hátrahúzott kezeit előrehozni a fejéhez. Koncentrációját mindenféle fekete-fehér ábrával segítjük (sakktábla, hullám- vagy épp cikk-cakk vonalas), és kifejezett kérés volt, hogy minél többet tartózkodjon a kishölgy hason a nappali játékok és nézegelődések alkalmával. 
Dorka 40 percig gyakorlatilag szó nélkül tűrte az egrecíroztatást, ügyesen csinált mindent, amit kellett, akkorra viszont már elfáradt és pityeregni kezdett. Úgy kipurcant a feladatoktól és a sok figyelnivalótól, hogy mikor Apa felvette, szinte azonnal elaludt az ölében...Így a babamasszázs és a kádas produkció a következő alkalomra maradtak, ami majd csak 30-án lesz szabadságok miatt. Addig is vannak feladataink és gyakorolni valók, úgyhogy nem unatkozunk.
Dorottya itt is - mint mindenhol - nagyon ügyes volt, annyira büszke vagyok rá! Csuda babus, az már szent!Már nagyon várom a következő foglalkozást!!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes Dorkátok van! Nagyon hasznosak ezek a fejlesztések és nagyon örülök neki, hogy csupa szív fejlesztővel hozott össze benneteket a sors.

    VálaszTörlés