2014. április 23., szerda

A kétévesség, és ami azzal járt

Már csütörtökön délután elindultunk Kanizsára, hogy ott köszöntsük fel szombaton a két lánykát (Hanna 15-én volt három éves) a szülinapjuk alkalmából, azon kívül húsvét is volt, bár az igazat megvallva ennek tényéről hajlamos voltam elfeledkezni, mivel Dorka szülinapja sokkal fontosabb volt számomra, mint a Húsvéthétfő. Mivel az időjárás elég szeszélyes volt, így biztos, ami biztos alapon Dorottya már pénteken megkapta a Mama-Papa féle ajándékát, mely a gyermek hathatós segítségével került összeszerelésre. A végeredmény nagyon tetszett Neki is és mindenkinek :)


Pénteken este a húgomék is megérkeztek, aztán szombaton délelőtt került sor a lánykák köszöntésére. Volt öröm és boldogság:


Hú, mi az ott!!

Hát ez!! :)

Minnie-s torta a kétévesnek

Elfújta. Legalább negyvenszer.


Ajándékbontás (Bogyós-papírsárkányos póló, BB-s matricák, Minnie-s bodyk)

Legmenőbb a 300 Ft-os matrica volt nyilván

Csajos

Dorka és Anya

Anya két szerelme

Családilag négyesben
Vasárnap kora délután aztán visszajöttünk, és miután hazaérvén nekiugrottam kimosni Dorka komplett ruházatát és az autósülést (a két és fél órás út végén a háztól 50 m-re hányta ki az úton elfogyasztott kettő darab túrórudit, amúgy csokistól), hat órakor nekiálltam azért is, hogy tortát süssek másnapra a kislányomnak. Régóta készültem rá és miután Kanizsán kapott Minnie-set, én Bogyó és Babócásat szerettem volna. A lényeg, hogy a kész tortáról éjfél táján küldtünk anyunak képet, hogy megnézhesse... :) De megérte. Másnap reggel, a Születésnapon felköszöntöttük Apával a Nagylányunkat, kapott egy kis Mickey figurát plüssből a már meglevő Minnie mellé és egy évszakos Bogyós könyvet. Nagyon tetszett neki, azonnal olvasni is kellett belőle. Délelőtt Kati mamához voltunk hivatalosak köszöntésre, húsvétolásra és ebédre. Volt fűben tojás- és ajándékvadászat a két unokának, aztán játék az új ajándékokkal, finom ebéd és jöttek a torták (Kati mama is készített egyet Dorkának) és a szülinapi ajándékok. Nagyon örültem, hogy Dorkának nemcsak, hogy tetszett a torta, de nagyon ízlett is neki, ott egy jó nagy szeletet, azóta pedig itthon is még legalább kettőt megevett belőle. Délután fél három után jöttünk el, Dorka úgy fel volt pörögve, hogy még akkor is úgy kellett hazacibálni, itthon persze azonnal elaludt :) Mivel az időjárás nem kedvezett a kinti programoknak, a délután-este hátralevő részét olvasással és labdázással töltöttük (amilyen fáradtak voltunk mi magunk is, nagyon nem bántuk, hogy őszinte legyek..).
És a képek a Kati mamánál töltött ünnepségről:

Nyuszi-hozta fejlesztő játékkal

Andreasnak van új tűzoltó autója, én meg csinos vagyok...

Anya által készített szülinapi torta (B és B, a katicák és a pillangók gyáriak, a többi sk. A feliraton látszik is, de ilyet bírtam fél 12-kor...)

Kati mama tortája

Dejóóó, megint gyertyák!! És "Bodóbabóca"!!!!

Ajándékosztás (csinos ruhákat rejt a táska)

Ajándék Katitól (képeslap és szintén gyönyörű ruhácskák)

Unokatesós marcipánevős

Dorka és a torta

Túrós-barackos

Összességében mondhatjuk, hogy jól sikerültek az ünneplések, a Kisded remekül érezte magát mindenhol, én magam örülök, hogy mégis nekiveselkedtem a tortakészítésnek, bár aztán azóta (nem akarom csak erre fogni) már tényleg vizesedek egyre erősebben. Húzós napok vannak a hátunk mögött, de megérte. Ez a Dorkanyuszi mindent megér.. :)
Már unom, hogy folyton ezt mondom, de tényleg olyan nagylány már, legalábbis számunkra az. Igazán a szókincse és a viselkedése az, ami mondatja ezt velem. Nyilván nő is, ruha márkájától függően 86-92-es ruhákat visel és már 13,7 kg. Magassága egyenlőre ismeretlen. Kedd délelőtt kellett volna mennünk korautógondozásra, ahol megmérték volna, de még előző hét pénteken telefonon hívtak, hogy a doktor úr betegsége miatt áttennék május 20-ra az időpontot, így majd tanácsadáson fogunk méretről többet megtudni.
A napokban szinte egyszerre törte át az ínyét három szemfoga, így most már 15 fogú.

 Bohóckodik, huncutkodik, ugrál, kacsázva és görbén lépeget (most ez az új), és be nem áll a szája. Ha idegenek is vannak a közelben, akkor kevésbé beszél, ám pl. üzletben ez nem zavarja, csak lakásban vagy egyéb közösségben. Tegnap pl. Lidl-be sétáltunk el és a pénztárnál a kocsiból kiabálta ki a kasszáscsajnak, hogy "szia néniiiiii" vagy hússzor, aztán mikor fizetés után elkezdtünk távolodni, akkor odakiáltott, hogy "Pápá, szia néni, vidázz magadja!!". Többször kérdezte már tőlünk, ha megmosolyogjuk az édes kis mondatait, hogy "Mit nevettek sjácok??!!", illetve akár külön-külön is mondja, hogy "Deje sjác (gyere srác)!"... Az utolsó két, számomra legnagyobb beszólás a napokban hangzott el. Az egyik tegnap, mikor is bizonyos okból nem tudtam telefonon lejátszani neki a második szülinapjára készült videót, ámde megtaláltam az egy évvel korábbit és elkezdte azt nézni. Feszülten figyelte, közben többször felkiáltott, hogy "ott van Kidóka (KisDorka), ott van Apa, micsinájvajamit Kidóka (Mit csinál valamit KisDorka)", aztán mikor vége lett, mosolygott. Megkérdeztem Tőle: "Tetszett Kincsem?", mire Dorka: "Háát, ez nem semmi Ana!!" ☺♥ Meg az, hogy ma délelőtt elmentünk a játszira, neki pedig persze nem volt jó lépcsőn felmenni a nagycsúszdára, hanem a 3-4 éveseknek való műanyagpöckös kiállókon kellett magát felhúznia. Miután felért és lecsúszott, visszafutott hozzám és lihegve közölte: "Ez jó buli volt, Ana!!" ☺ 
Bizony, ez az. Jó buli volt eddig is és ahogy elnézem, az lesz a továbbiakban is, ennek a cserfes huncut Dorottykának a szülőjének lenni... :)


4 megjegyzés:

  1. Zabalnivaloan edes Dorottykatok van! A tortad csodaszep lett!!! Nagyon ugyes vagy! Ez nem semmi ANA! :-) :-)
    Szerencses Dorka, hogy ilyen csaladja van! Megegyszer sok boldogsagot a "naaaadkisjanynak"-ahogy az en csajom mondana :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi Alíz! :) Igazából mi vagyunk a szerencsések, hogy ilyen kiscsajt dobott nekünk a gép! :)

      Törlés
  2. Nagyon mókás dolgokat mond már :) Iszonyat aranyos lehet, videót próbálj csinálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon mókás, egyre többször jönnek az "ezt meg honnan szedte" kezdetű mondatok nálunk... Tényleg cuki, az a baj csak a videóval, hogy mikor előveszem, azonnal elkezd érdeklődni a kamera iránt és inkább azt nézegeti, de biztos sikerül majd lefilmezni, majd gyúrok rá erősebben!! :)

      Törlés