2014. június 28., szombat

34+2 és a pocakosfotók

Már tegnap este nyolc körül is megemlegettük Apával, hogy Dorkánál ilyenkor folyt el a magzatvíz mosogatás közben, a mai napon, azaz a várandósság ezen napján, 34 hetesen és 2 naposan megszületett Dorottya. Bár még nincs vége a napnak teljesen, de bízom benne, hogy ma már nem történik semmi váratlan esemény, és elmondhatom majd, hogy ennyire várandós még nem voltam...
Lőttem ma egy itthoni fotót, így nézünk ki jelenleg mi kettecskén:



Pénteken megejtettem az utolsó, 34. heti vérvételt, két hét múlva kedden, 35+5-nél lesz aktuális az utolsó terhesgondozás. Aztán pedig nst-k. Remélem, hogy e két utóbbit lesz szerencsénk megérni. A szeméremcsontom katasztrófa, egyre nehezebben közlekedem, a lábaim sajnos már olyan mint a Gyűrűk Urában a hobbitoknak, tök pufik, sajnos már szinte egész nap, de estére végképp.
Ha a tárgyi dolgokat nézzük, akkor mondhatjuk, hogy készen vagyunk a babavárás előkészületeivel, a gyerekszobát átrendeztük kicsit, bekerült ugye a kapott kiságy, múlt hétvégén vettünk bele új matracot is. A fóliát egyenlőre rajta hagytam, mert remélem, hogy még egy darabig csak porosodna a használaton kívüli lepedő rajta, majd Apa elrendezi, míg a kórházban leszünk. Baldahin és fejvédő/rácsvédő fent van már, illetve a héten összeraktam a kórházi pakkomat is. Összes kisruha kimosva és kivasalva várja új kis tulajdonosát, annyi még, hogy holnap már tényleg megírom a használati utasításokat Dorkához. Megvan már két ajándék is, melyeket Dorka fog kapni a Húgától. Az egyiket az első napon, mikor először találkoznak: egy kis kézműves horgolt cicát, amit Dorottya hónapokkal ezelőtt szemelt ki magának egy belvárosi boltban (megértem elvenni Tőle akkor, aztán megvettem, mikor nem látta), illetve hazaérkezésünkkor a Kishugi az új Bogyó és Babóca Foglalkoztató könyvet hozza ajándékba a nővérének. Előre megírtam már az Apa Gyes-lemondó nyilatkozatát (kipirosítva és kipontozva a dátumokat) és elkészítettem már a Tgyás igénylőmet is, kihagyva persze a gyermek születési dátumát. A neve viszont már belekerült. Kishugi a Bori nevet fogja viselni kinti élete során és már most is így hívjuk őt végre. De főként Borcsi Ő, pláne Dorkának. Nem lesz sem Borbála, sem Boróka, sem Borostyán. A Boróka amúgy szóba került, mert aranyosnak találtuk, de aztán kicsit ízlelgettem és bár tudom, hogy nem lesz mindig együtt említve a két gyerek, mégis olyan érzésem támadt, mintha nem tudnánk elszakadni az o-o-a magánhangzós nevektől és a "hogy hívják a gyerekeket" kérdésre ekkor adandó "Dorottya és Boróka" válasz kicsit nekem olyan "Lolka és Bolka" fílinget eredményezett. A Bori meg vagány név, kötelezi majd a Kishugit is. Bár amilyen bulikat bír csapni a belsőmben, szerintem tényleg nem kell majd félteni.
Mivel sajnos a húgom technikai okokból nem tudott rólunk pocakos fotókat készíteni, így körülnéztem és úgy döntöttem, megkérem én is Nórit pár kép készítésére (Ziziről is ő csinált képeket pár hete). A fotózásra múlt vasárnap került sor, először itthon, aztán a Bem téren készítettünk fotókat. Nórinak nem volt könnyű dolga, mert Dorka nem volt túl együttműködő, csomót nyűgösködött, sokat anyázott (szokás szerint), szóval kihívás volt mindenképpen. A fotós jól állta a sarat, örülök, hogy együtt tudtunk működni, és egy igazán kedves és ígéretes fiatal hölgyet volt szerencsénk megismerni. Ezúton is még egyszer köszönjük, hogy ránk szánta az idejét és hogy ilyen, számunkra kedves képeket készített.












Így vagyunk hát, tárgyi feltételek tehát adottak Bori érkezéséhez. A lelki része? Várom is, hogy mikor már, kíváncsi is vagyok, hogy mi lesz, milyen lesz, hogy sül el a szülés, a bentlét, a kintlét, milyen lesz a két lány együtt... Aztán meg tudom, hogy addig "nyugisabb" minden, míg így vagyunk, kettő az egyben, na meg jó lenne tényleg kihúzni még ezt a cirka három hetet, hogy ne legyen korababa. 

18 megjegyzés:

  1. Jó hogy irod,a papirokat nekem is ki kell töltenem.


    Nagyon jók a képek!! Csini vagy.
    Még kitartás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, csini. Na persze. De kedves vagy, hogy ezt írtad, rég kaptam bókot, ha még csak nem is igaz :) Kitartok, míg lehet, rajtam nem fog múlni. :)

      Törlés
  2. Huuuuha! Bobianyupocaknovesztes cimmel igy egybe konyvet adhatnal ki! "oooooojas" pocak!
    A kepek nagyon szepek! Ti nagyon szepek!
    A Bori meg a legszebb! Nagyon tetszik a nev!
    Kivanok legalabb egy nst-t, hogy ateld, aztan johet Bori, akkor megiscsak megvan az elmeny es a nagyon durvan terhes vagyok utolso 2 honap is kimaradna. Na milyen jofej vagyok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a hasam az nagyon durva... És köszönjük a többi szépet és jót is, hasonlókat kívánunk mi is magunknak! :)

      Törlés
  3. Gyönyörűek vagytok!!

    Miért mond le apa a gyesről? Most már mindkét gyerek után jár az ellátás.Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Virágom!
      Azért kell lemondania, mert akkor én nem kapnék Tgyást. Egy családban levő gyerekekre csak egy ember igényelhet ellátásokat, kivéve táppénz. Apa lemond, és akkor én már igényelhetem Dorkára a Gyest, Borcsira pedig a Tgyást. Szép ám ez! :)

      Törlés
  4. Ja és lesz NST, még meg is unod! Tudod Augusztus 6!:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lenne, köszi! Az augusztus 6 viszont mindenkinek sok lenne szerintem... :)

      Törlés
    2. ok, akkor úgy lesz ahogy Nektek a legjobb! :-)

      Törlés
  5. Se nem Bora? :)
    Nagyon szépek vagytok! Készüljetek hosszadalmas ügymenetre a Máknál, nálunk is a lemond-anya igényeli apa helyett cucc eltartott 2 hónapig. I Love Mák.

    VálaszTörlés
  6. Se nem Bora...:)
    Köszi, egyszer már megjártuk ezt a Mákos kört, csak akkor én mondtam le és Apa igényelte. Akkor épp már három napja járt nekem a gyes, mikor megtudtam, hogy így nem mehetek veszélyeztetett terhességes táppénzre, mert a kettőt nem lehet együtt. Így beballagtam, mondtam, hogy stornó, ne is utaljanak majd, inkább kéri Apa. De persze nem lehetett már, április utolsó 9 napjára kiküldték május elején, aztán majdnem két hetet kellett várnom arra a levélre, amiben megmondták, hogy hova utaljam vissza. Ez meg majd 15 nap múlva lesz ugye jogerős szerintük. Apa kérelmét elfogadták, megítélték, hogy jár is, és bár ugye júni vége van, azóta gyest még nem láttunk, úgyhogy van sejtésem, mi lesz akkor, amikor... De már vihogok rajta. Majd ideér szépen minden pénz, lehet, hogy egyszerre és akkor kőgazdagok leszünk a kölkek által!!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor veletek még extrában is kib@szarintottak, mert mi csinálhattunk olyat, hogy április hóban még apa kapta Véda után a gyest, de nekem járt vóna és írtunk egy ilyen nyilatkozatot, hogy családon belül átadásra került :D
      Egyébként olyat lehet akkor, hogy ha én tgyáson vagyok, apa mehet Véda után táppénzre? (műtét) Mert az jobb lenne, mint a szabikat, amik nincsenek már, elhasználni.

      Törlés
    2. naiszen, ott akkor jobb fejek voltak, nekünk ilyet nem mondtak, nem baj.
      Egy kérdést megérne azért az Oeptől, de szerintem mehet, mert csak a 9-es kódú táppénz nem mehetett együtt a gyessel (az a veszélyeztetett terhes), a beteges az szerintem okés.

      Törlés
  7. Meg hogy nem kaptal bokot??? Szerintem nagyon szepek vagytok csak ketten is az EGYBEN:) es 4-en is:) Bar igaz nekem az utso kep a kedvencem:) Bori pedig meg szerint jol erzi magat orias pocakban :)
    Puszi

    VálaszTörlés
  8. Akkor itt van még egy bók, szerintem nagyon szép vagy!(A kis család is, persze!)
    A Bori meg tényleg egy vagány név, és nem is tucat...bár nekünk pont van egy ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük/köszönöm kedves Mannalány! És igen, tudom, hogy említetted, Nektek van egy Boritok. Akkor már kettő mindenképpen lesz, de szerintem sem tucat, még így sem lesz az, ha amiénk is az lesz! :)

      Törlés
  9. Bókok teljesen jogosak, mert szépek vagytok! :) Családos a kedvenc! Tudod, 38+5 ;)
    Bori ♡

    VálaszTörlés