2014. július 12., szombat

36. hét és találkozás a szülésznővel

Csütörtökön betöltöttük Borcsival a 36. hetet, már ennek is nagyon örülünk, nyilván a 37-nek még jobban fogunk, ha sikerül... A reggel lőtt képünk, amúgy csajosan:


Az előző bejegyzésem után Zsu volt olyan kedves és ajánlott egy szülésznőt és küldött hozzá elérhetőséget is, így úgy döntöttem, mivel olyan sok jót és szépet írt róla, felhívtam. Nem tudom, lesz-e majd valóban lehetőségünk minden tudását és segítségét kihasználni (értem itt a természetes szülés lehetőségét), de nagyon remélem. Tegnap délután már el is jött hozzánk és majdnem két és fél órán át beszélgettünk. Amikor belépett az ajtón, akkor mondta, hogy ismerős vagyok neki és rájöttem, hogy ez az érzés kölcsönös, mindemellé valamiért kellemes érzés is társult. Aztán hamar rájöttünk, hogy honnan az ismeretség: amikor Dorkával megcsászároztak, a posztoperatív őrzőben ő volt a "felügyelő"... Az ott töltött több, mint fél nap volt a legkellemesebb emlékem a szülészeti-nőgyógyászati részlegről, legalábbis emberségből. És azt hiszem ezzel már el is dőlt, hogy milyen jó döntés volt Őt felhívni... Még arra is volt figyelme, hogy az itthon sertepertélő és az elején elég bizalmatlan Dorkával jóba kerüljön, még túrórudit is hozott neki, beszélgetett vele és a végén még puszit is adhatott a lánykának...Ez azért nem kis fegyvertény. Nem hozzám jött, hanem hozzánk, a családhoz, akikhez majd kisbaba érkezik és ebben kíván ő segíteni majd. Kaptunk tanácsokat, töltöttünk előre papírokat, hogy ne ott és akkor kelljen majd, amikor az ember mindent kíván mindenhova kínjában és felírta azokat a homeós bogyókat is, amiket a 37. héttől kell majd szedjek. Úgy döntöttem, azért megvárom a megvételükkel a jövő hét kedd-szerdát, hátha addig beindul mégis valami, aztán nehogy itt álljanak a cuccok potyára, de akkor mindenképp elkezdem majd szedni. Még Dorka alvási problémáira is adott tanácsot és igazi homeós gyerekgyógyász orvosnő elérhetőséget, akit valószínűleg jövő héten meg is fogok keresni. Nem is kell mondania, sem ígérnie semmit, úgyis tudom, hogy mindent el fog követni azért, hogy a második kislányunk érkezését megkönnyítse és mindenkinek a legjobb megoldásokat megtalálja. Remek szakember és remek ember is egyben, aki (nagyon fontos) nemcsak hogy hívható bármikor, de egyenesen meg is követeli, hogy mindenről tudjon, ami innentől velem/velünk történik. Ez az a dolog, ami sajnos alapjában hiányzik az egészségügyből alapjáraton....
Örülök nagyon, hogy találkoztunk és tényleg bízom benne, hogy sok időt fogunk együtt tölteni! :)

14 megjegyzés:

  1. Szia.Örülök hogy sikerült jó szülésznöt fogadnod.Remélem minden rendben lesz.Szép nagy már a pocid.Ha nem gond engem is érdekelne a homeos doktornö elérhetősége vagy mit kapsz az alvási problémákra Dorkának.Mert mi is ezzel küzdünk pár honapja.Kitartás.Szia .Ancsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Ancsa, mi is nagyon örülünk a találkozásnak! A doktornő számát megírom Fb-on privátban! :)

      Törlés
  2. Andi fantasztikus ember,iszonyat nagy lèlekkel,embersèggel, auraval és egy olyan megmagyaràzhatatlan kisugárzásàssal,h ha már a közelèbe kerülsz, rögtön minden sokkal jobb. Ja, és iszonyatosan ért a gyerekek nyelvén. Nagyon-nagyon örülök,h rá esett a választàsod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon örülök Zsu, hogy rátalálhattunk általad. Köszönöm, hogy ilyen gyorsan megírtad az elérhetőségét, igazából ennek köszönhetően (és persze a sok-sok jónak, amit írtál) esett rá a választás, mert más számot nem kaptam, de tudom, hogy ennek így kellett lennie és így történt a lehető legjobban. Az általad írt jellemzéssel pedig maximálisan egyetértünk!!! :)

      Törlés
  3. Andi fantasztikus ember,iszonyat nagy lèlekkel,embersèggel, auraval és egy olyan megmagyaràzhatatlan kisugárzásàssal,h ha már a közelèbe kerülsz, rögtön minden sokkal jobb. Ja, és iszonyatosan ért a gyerekek nyelvén. Nagyon-nagyon örülök,h rá esett a választàsod.

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de nagyon örülök, hogy sikerült egy ilyen szuper jó szülésznőt találnod. Nagyon drukkolok, hogy Borcsi bent maradjon még egy hetet, és, hogy sikerüljön a természetes szülés!!!

    VálaszTörlés
  5. Hjujj, mar ti is nagyon a finishben vagytok, mar tenyleg par het. Izgulok ertetek es kivanom, hogy minden ugy menjen ahogy szeretnetek. Amit irsz a szulesznorol nagyon szimpatikus, bar en meg sosem talalkoztam egyel sem. Az a baj tenyleg hogy ilyennek kene alapbol lennie mindenkinek.
    En azt hittem Dorka alvasi szokasai teljesen rendbejottek, meg mindig sokszor ebred?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Petra, legyen igazad! :) Sajnos Dorka elég zaklatottan alszik, éjjel újra el mindent, nagyon élénken éli meg az álmait, sokat kiabál es beszél, főként az éjszaka közepén...

      Törlés
  6. De drága vagy!! :D Bár igaziból Holnapután, de nagyon aranyos vagy, h igy figyelsz es izgulsz!! :)

    VálaszTörlés
  7. jaj tényleg, ma még csak csütörtök van, na de most már tényleg holnap! Írj ha csak pár szót is! :-) Persze hogy izgulok! :-)

    VálaszTörlés
  8. Na meg ma vagy 37 hetes!!!! NEM lesz korababa Borcsi!!! NAGYON örülök, jaj de jó! Aztán azért még a hétvégén valahogy bírd ki, ne a legnagyobb melegben kelljen szülni, hétfőn lehűlés lesz! Jaj de izgiiiii!Szorítok!!!

    VálaszTörlés