2015. április 25., szombat

Bori, a kilenchónapos

Szerdán volt Borcsika 9 hónapos. Csütörtökön tanácsadáson voltunk, nagyon kíváncsi voltam az elmúlt havi 50g-os (?) gyarapodás utáni új teljesítményre. Aktuális súlya 8120g-ra sikeredett, ami 570g plusz az egy hónappal ezelőttihez képest. Magyarul tök mindegy igazából, mert biztos vagyok benne, hogy ennyit nem hízott, hanem a múltkori volt üres gyomros mérés. Jól túl lett lihegve akkor, az tuti. Védőnőt megkértem, mérjen egy hosszt is neki, 69cm-t sikerült neki és a "sikerült" szót igencsak meg kell nyomnom, mert Bori egy irgalmatlan valaki. A vizsgálatok utáni pelusfeladás csak úgy sikerült, hogy az asszisztensnő konkrétan lefogta a leányom felsőtestét két kézzel. A mérés is hasonlóan volt komoly, szóval nem nagyon tudok mit mondani a két hónap alatti egy cm-re, de mindegy is, a ruhákat növögeti kifele.
Változó, de inkább a három alvás a jellemző még. Alszik egyet 9 körül, hossza fél és egy óra közül valamelyik, aztán egy és kettő között egy másikat, ilyenkor hol egy órát, hol felet, hol kettőt (utóbbi csak fehér hollós dolog, ha igen résen vagyok és sikerül azonnal visszaaltatni), aztán meg hat körül még kidől egy fél órára. Így a fürdés fél nyolc körül történik, ágyba nyolckor-fél9-kor kerül. Reggel csak szopizik, aztán tízórai gyümölcsös/joghurtos valami, ebédre főzeléket eszik, uzsonnára maradék főzeléket vagy tejpépet, este pedig fürdés előtt kap még egy kis tejpépet, majd fürdés és öltözés után szopizás van. Meg éjjel is... Akkor az átlag legalább három alkalom, egyéb esetekben sikerül cumival visszaringatni. Jön a bal alsó egyese is, szép napokat éltünk eddig továbbra is, bár az elmúlt két éjszaka most remek volt, tegnap pl. csak háromszor kelt. Hogy ezért vagy sem, nem tudom, de tény, hogy két napja vettem chamomillát a gyógyszertárban és lefekvés előtt kap öt golyócskát. Szinte már túlalszom magam... Korábban szinte elviselhetetlenségig kelt húsz percenként, fél óránként 5 órán keresztül, a falat kapartam már, embertelen ez. Nappal folyton mosolygós, vigyorgós, igazi életvidám kislány, aki egyszerűen annyi energiával van megáldva, hogy nem tudom, hogyan bír ennyit ficánkolni, folyton folyvást csak mászni, felállni, mindenbe kapaszkodni, most már jó másfél-két métert odébb is sétálni, majd szintén egyre ügyesebben ülésbe visszaereszkedni és újra csak szaladni valahova. A koppanások jól lecsökkentek, tényleg ügyesedett sokat, rájött, hogyan tudja irányítani azt, hogy nemcsak felfelé van út, de lefelé is. Hosszú-hosszú percekig képes elácsorogni bárhol, mindent megkaparint, most már tényleg semmi sincs biztonságban. Éjjel sem nagyon csillapodtak eddig ezek a mozgási igények, így sokszor voltam szemtanúja, hogy félálomban ment neki a rácsoknak, húzta fel magát és csak nyöszörgött és tisztán látszott, hogy halvány fogalma sincs róla, merre van előre, csak állni és állni kellett... Nyilván nem könnyű neki sem, de így, ilyen fáradtan ellátni két gyereket, egy férfit és egy háztartást nem egyszerű. Újra voltak gyomor és mellkas-szorítások is, egyértelműen a kimerültség jeleiként, de túl leszünk majd ezen is. Remélem, hogy ez a Dologél-Chamomilla kombináció most beválik, illetve ha a fogacska kibújik, akkor a golyócskák is megteszik a hatásukat. önállóan is.
Nagyon kedves és bújós kislány, felfedeztem már, hogy van, amikor úgy cuppan rá az arcomra, hogy nagy nyitott szájjal szinte bekap és akkor csak mondhatni megnyal. Nagyon úgy érzem, hogy ilyenkor Ő így puszil meg, mert nincs más, amit csinálni. A haja egyre bronzosabb, nagyon szép fénye van, nagyon tetszik, amúgy most nekem úgy tűnik, hogy az Övé nem lesz hullámos, mint a nővéréé, de így is gyönyörű. Ahogy Kodály is mondta: " Legyen a zene mindenkié", ez nálunk nagyon fekszik, mert folyton énekszót és mondókázást hall, nagyon szereti is őket, vannak kifejezett kedvencei is, amikkel lehet kicsit manipulálni, figyelmét felhívni, lehiggasztani egy-egy pelusfeladás erejéig. Nagyon kíváncsi leszek, Ő milyen kislány lesz valójában... Az biztos, hogy édesaranyos és imádnivaló szeretetgombóc, ez már most tisztán látszik... :)
Anyával Dorka szülinapján

Csúszdázunk a Nővéremmel

Cukorborsó a vízben

Dorka másik szülinapján

Kilenchónapos nagylány

Imádat :)

1 megjegyzés: