2015. április 28., kedd

Miért nem mond a gyerekem verset Anyák napján

Tegnap is és ma délelőtt is mondtam Dorkának, hogy remek dolog lenne, ha megtanulna egy szép anyák napi verset, amit aztán vasárnap elmondhatna mindkét mamajának. Nem díjazta az ötletemet, indoklás nem volt, csak közölte, hogy nem szeretne. Délután bementünk a belvárosba, ahonnan busszal jöttünk haza, az utcán, a megállóban és a buszon is folyamatosan vagy hangosan énekelt, vagy hangosan kommentálta az eseményeket, többek örömére. Amikor hazaértünk, újra agitálni kezdtem egy rövid vers közös megtanulására, aztán így zajott a dolog:
Én: - Naaaa, Dorka, megtanuljuk hamar, tudom, hogy okos vagy és menni fog! Olyan szépen fogod mondani és úgy meglepődik mindenki, hogy szerintem el is pityergik magukat, de tán még Apa is!
Dorka: - De nem szeretném!
Én: - De miért nem? Mondd meg őszintén! Mikor olyan ügyes vagy!
Dorka: - Azért, mert szégyenlős vagyok!
Én: - Kicsoda, Te??!! Most kiabaltad vegig a várost!! Mióta vagy Te szégyenlős?
Dorka: - Anya! HIDD EL!! HIDD CSAK EL NYUGODTAN!! Szégyenlős vagyok!! És hagyjuk is ezt. Na. Gyere ide inkább es dugjuk össze az orrunkat piszézni...
:)

6 megjegyzés:

  1. :)))))))))))))) Beszarok! :D
    Én is hasonlót tervezek a nagyszülőknek. Már ki is választottam a verset, csak hát tartok tőle, hogy Ádám nem lesz annyira partner.
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Mi most igy maradunk, tenyleg nem akar, raeroszakolni meg n akarom.. :)

      Törlés
  2. Hát ha ő mondja, nyugodtan elhiheted! :))))

    VálaszTörlés
  3. :) Ez tetszett:-) de őszintén szerintem még nem kell nekik verset mondani. A nagyik, így is úgyis sírnak:-) Én tavaly is sírtam a bölcsis anyák napján,pedig egy fia verset nem mondott:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En sem hiszem, hogy kell. Megpróbáltam, van-e kedve, nincs, akkor Ennyi. Amugy a dalolas sokkal jobb lenne, az fekszik neki, de nem talaltam igazi olyan dalt, ami mamaknak lenne jo. Mar nekem is eszembe jutott, h hogy fogok sírni jovore az oviban anyák napján... :)

      Törlés