2015. április 17., péntek

Dorka rajzolt, Bori költözött

Mindezt egy napon, tegnap. 
Dorka eddig semmit nem rajzolt, de szó szerint. Amit Ő papírra vetett, az csak satírozás, vonalak, firkák voltak, csigavonal azért sikerült, meg már kör is, amit kérésre kipöttyözött, ráfogtuk, hogy labda. Na, ennyire nem. Ahhoz képest különösen, hogy más gyerekek ontották már a rajzokat, neki egy egyenest se sikerült húzni.
Tegnap reggel odamegyek Dorka mellé, aki épp egy papírt tett az asztalra és ceruzát vett a kezébe. Láttam, hogy elkezd rajzolni, de csak egy idő után fogtam fel, hogy mit csinál. Nem hittem el, hogy felismerem, amit készít... Rajzolt egy kört, bele két gombot satírozott, majd jött mégegy középre, aztán alulra egy vonal, a körön kívülre pedig két függőleges vonal. Jesszus, mondom, ez deszéééép, ki ez Kicsinyem? Erre közli, hogy "Apa". Amúgy nyilván, ki is lehetne...♥ Aztán kért másik lapot és mondta, hogy mindenkit lerajzol, így az új papírra kerültünk rá mi hárman, lányok. 
Valószínűleg másnak ezek seholse olyan szépek, mint nekünk, de számunkra gyönyörűek és olyan büszkék vagyunk Rá... Ahogy Apa fogalmazott, "azért na, minden görbe egyenes lesz egyszer."

Borinak van a legtöbb haja, és már karja is van a csajoknak
Bori pedig költözésre kényszerült, no nem mintha bánná. A felállás olyan nagyon a pillanat műve lett már nála, hogy életveszély volt még az is, hogy letettem aludni, mert nem mindig ébred sirdogálva, nyöszörögve, többször volt már, hogy csak amúgy benéztem a szobába, hogy alszik-e még és annyira nem aludt, hogy csendben ácsorgott a kiságyban és széles mosollyal nyugtázta, hogy meglátott. Úgyhogy tegnap délután Apa leengedte az ágyacskáját. Ez is elérkezett...

2 megjegyzés:

  1. De ügyes Dorka meg persze Bori is!!! <3 Dorka egyáltalán nincs lemaradva a rajzolásban mint ahogy semmi másban sem, hiper ügyes kiscsajok.
    A rajzok meseszépek! (és milyen furcsa a +2 "valami" a képen ;,) mondott rájuk valamit? persze nem kell belemagyarázni semmibe semmit, de megláttam és eszembe jutott egyből na... A gyerekek családrajzai sokkal többet elmondanak mint hinnénk)

    VálaszTörlés
  2. Jajj de ügyes! Ádám sem az a rajzolós, a napocska az egyetlen amit lerajzol. De Dorka így egyik napról a másikra ilyet alkotott.... nagyon komoly!
    Bori meg.... hétszentséges egy kiscaj! :D Megint csak hasonlítani tudok (ha már ily egykorúak gyermekeink)... Bálint ugyanezt csinálja. Csak nála már lent van a kiságy egy ideje. (Még szerencse).
    Ügyes kis csajszik! :)

    VálaszTörlés