2015. szeptember 27., vasárnap

Az ötödik

Sokat gondolkodtam, megírjam-e, de szerves részünk, nagyon is. 
Két hete történt, nem terveztük egyáltalán, de mégis megtörtént: újra várandós lettem... Az ijedtség volt a leginkább jellemző mindkettőnk reakciójára, pláne onnantól, hogy pozitív lett a tesztem peteérés után egy héttel...amikor már teljesen egyértelmű volt, hogy itt valóban baba van a dologban. Mentek a pro és kontra érvek, és amennyire elutasító volt az első néhány reakciónk, az idő múlásával annál inkább rajzolódott ki bennem, hogy mit szeretnék. És bár nem beszéltünk meg még mindent véglegesre Ricsivel, már kezdtem rajta is érezni, hogy talán már nem annyira negatív és kicsit másképp látja a dolgokat. Kezdtem elfogadni, ráhangolódni, beleélni magam, hogy újra pocakos anyuka leszek, hogy újra császároznak, hogy újra három hónap összeszokási idő, esetleg hasfájás, közben meg ott a másik kettő is, de majd lesz valahogy, hiszen lesz belőlünk még egy, egy hasonlóan gyönyörű, mint emez a kettő és ahogy szó szerint éreztem a fogantatását és a beágyazódását, úgy éreztem azt is hogy fiúcska. És örültem, hogy lesz hát Ákosunk, de ha mégsem jól érzem, akkor mondtam is Apának, hogy kapja meg mégis Réka nevét, ahogy az első babát neveztük el, aki aztán méhenkívüli angyalka lett. 
Először csak kicsit volt barna, aztán meg már nagyon véreztem, erősen, sokat és jó görcsölősen és akkor tudtam, hogy vége. Mert nem úgy vártuk az elejétől, ahogy Ő szeretett volna jönni, de akkor már késő volt. Igen, biztos így kellett lennie. Ő volt az ötödik babánk, aki megfogant és be is ágyazódott, ebből kettőt sikerült világra is hoznom. Nem túl jó arány. 
Én csak azt remélem, hogy meg tud nekünk bocsátani minden ellene irányuló gondolatot, mert én úgysem tudok... 

12 megjegyzés:

  1. Oh, de hogy is azért történt!!! Millió kisbaba születik úgy meg, hogy nem várták, nem is szerették, eldobják, megölik, örökbe adják (jobbik eset...). És ti a kezdeti sokk után már szeretettel vártátok volna. A kezdeti sokk meg teljesen természetes.
    Ezek a dolgok megtörténnek, ráadásul elég sokszor, a regisztrált terhességek 25%-a vetéléssel végződik, és akkor még ott van, az a rengeteg vetélés, ami nem regisztrált terhességből jön létre.
    Semimképpen ne vádold magadat!! Nem te vagy a hibás! A gondolataiddal nem tudod megölni!! Ráadásul már vártad és örültél neki!!
    Most nehéz, fáj, meg kell gyászolni. DE NEM TE VAGY A HIBÁS!!

    VálaszTörlés
  2. Jajj Istenem, én is így gondolom, ahogy Kicsinap! Nincs az az ember, akit két pici gyerek mellett, elsőre ne sokkolt volna egy kicsikét is a hír, mégha utána ez teljesen meg is változik. Nem szabad magatokat hibáztatni, de mégcsak arra gondolni sem, hogy ezt megérezte volna. Hiszen volt amikor nagyon szerettétek volna, és mégsem maradt, szóval hol itt az igazság. A napokban eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha, és hazudnék ha azt mondanám valahol nem örülnék nei, ha öten lennék, de kb.kétszer ha nem háromszor annyi félelem is lenne bennem.
    Amíg csak a címet láttam, elsőre egyből kistesó ugrott be, majd azonnal elhesegettem, hogy áhhh, biztos fogacska....
    Azért az élet mennyire tele van meglepetésekkel.....

    VálaszTörlés
  3. Ó, annyira félve olvastam végig....
    Ölelés!
    <3

    VálaszTörlés
  4. Tudod mit gondolok, tudod...:( tul racionalista vagyok ilyen dolgokban, de azt egy pillanatig se gondold hogy barmi is a te/ti hibatok lenne, akkor Dori sem lenne:(

    VálaszTörlés
  5. Drága Bóbitám! Nem nem és NEM a Ti hibátok! Sem a vége, sem az arány! Ölellek, millió puszi!

    VálaszTörlés
  6. Ölelésem küldöm Drága Móni!!! ♥

    VálaszTörlés
  7. Sajnálom, erőt kívánok! :( Dóri már leírta, amit szerettem volna.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm, lányok, mindenkinek!

    VálaszTörlés
  9. :-( Nagyon sajnálom :-( DE, próbáld meg elhessegetni ezt magadtól. (egyébként, nem lehet...) Nekünk mikor megfogant a mostani imádott, gyönyörű, most már 3 éves kislányunk, ugyan így negatív gondolatok jutottak eszembe , mikor megtudtuk, hogy érkezik.Második gyermek, és annyira imádom a nagylányunkat (is), hogy képtelen volna elképzelni, hogy hogyan tudok majd kettőt ennyire szeretni. Ezeket a negatív dolgokat, kis is mondtam, amit soha nem bocsátok meg magamnak...de már megmásíthatatlan. Megszületett,imádjuk.
    Erről, ami veletek történt, nem te/ti tehettek!!!!Erőt!

    VálaszTörlés
  10. Annyira sajnálom! :( Én is csatlakozom az előttem szólókhoz. Egyáltalán nem a te hibád!!!! Naaagy ölelést küldök!! Puszi

    VálaszTörlés
  11. Hát potyogtak a könnyeim...
    Így látatlanban és szinte ismeretlenül ölelést küldök és én is azt szeretném neked kívánni, amit itt eddig mindenki tett!
    Próbáld meg elhinni, mert igaz:
    NEM a TE/TI HIBÁD!
    Miért?
    Mert ez igaz volna, akkor az első négy várva várt terhesség mind sikeresen babócával zárul. Sajnos nem így lett, ez is megcáfol téged! Ha szeretnétek, jön majd az a hatoska, biztos vagyok benne! <3

    VálaszTörlés