2015. szeptember 29., kedd

Szemészeti kontroll

Júniusban voltunk másik szemész doktornőnél, aki pupillatágítást követően hosszasan, sokmódon és alaposan megvizsgálta Dorka szemét, majd miután közölte, hogy elég minimális az eltérés és egyenlőre sok teendőnk nincsen (khmm, szemüveg 17ezerért, ugye), visszavár minket három hónap múlva kontrollra.
No, ez volt tegnap délután. Most már cseppentésre sem volt szükség, Dorkát megkérte, hogy nagylány módjára üljön egyedül a vizsgálószékbe, majd a távolban levő táblán látható fésüket mutogassa el a doktornő után. Egyik, majd másik szemét takartam közben egy lappal és bár mindent végigmondott elsőre, mikor már mindkét szeme szabad volt, egyet mégis tévesztett a végén, a legkisebbet :), ám újra kérdezve már rendben volt az is. A biztonság kedvéért a doktornő még belevilágította szemébe azzal a speckó kézi eszközzel is (nem tudok szakszavakat itt szerencsére) és úgy is rendben találta, majd közölte, hogy épp ezt az eredményt várta a három hónappal ezelőtti után és a gyermek szeme tökéletes, legközelebb egy év múlva vár minket, ám azért előtte elvisszük Borcsikánkat is megmutatni. Nem mellesleg nagyon büszke voltam a Nagylányunkra, mert szuperügyesen mutogatta a fésűk állását, doktornő azt mondta, hogy ezt igazából négyéves kortól szokták elvárni a gyerekektől, ám Dorottya túlteljesítette még némely idősebb társát is. Ajándékképpen pedig választhatott a kincsesládából magának egy apróságot, Ő pedig egy kedves oroszlánfigurát hozott el magával. Aztán mikor mentünk kifelé, majdnem elsírtam magam, mikor azt mondta: "Anya, ez a kisoroszlán biztos nagyon fog tetszeni a Borikának is, ugye? Szívesen kölcsönadom majd neki, hogy játszon vele, mert Ő nem lehetett most itt, hogy Ő is ügyes legyen és választhasson magának saját játékot, de nem baj, mert majd játszhat az enyémmel..." Nagyon szeretem, hogy ilyen kedves és hogy nem irigy (csak néha, de az bőven-bőven belefér és érthető is).
Mondjam, hogy francba? Nem fogom, így a legjobb, hogy Dorka szeme rendben van, csak sajnálom azért, hogy egy szemüveget még a vaterára se tudok feltenni...

8 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy minden oké, remélem a pici lánnyal is minden oké lesz, és ezután mindkettővel. :) Szemcsit meg ha gondolod, próbáld elcserélni valamire ami nektek is jól jön, vagy ajándékozd el olyannak akinek szüksége van rá, de nem tudja megvenni. Te döntésed természetesen, ez csak egy ötlet, hogy ne otthon, valahol porosodjon, ha már úgysem kell.:) Vagy próbálj beszélni az optikussal, ahol vettétek, hátha visszaveszi. Nem sok esélyt látok rá, de hátha...

    De örülnék, ha egyszer én is ezt hallhatnám egy kontrollon, de nem fogom sajnos. Mi 10%-ot látunk csupán. :(

    Jaj, és gratulálok az új kis családtaghoz (is)!

    Ani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a tippeket, Ani! 10%-ot? Jajj istenem... :( Kitartást es sok erőt kívánok, remélem, javítható azert ez! :(

      Törlés
    2. Remélem lesz valami használható a tippekből. :)
      Sajnos nem gyógyítható. De talán nem fog romlani. Lehet ezért is jó hír, ha másoknál - így nálatok is - jó hírt olvasok. :)

      Ani.

      Törlés
  2. Szuper hír! <3 Ez a Dorka nagyon aranyos! A szemüveget meg ne bánd, az a lényeg, hogy helyrerántotta a látást! Ha meg ideiglenesen mégis kell később vagy Borinak, akkor csak lencsét kell benne cserélni. Bár reméljük, hogy már nem lesz rá szükség, és látni fognak a csajok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Zsuzska! Ja, nem a szemüveg rántott helyre, azt csak egy hétig viselte, miutan tobben mondtak, h kérjük ki más orvos véleményét is, mert bem biztos, h pontos diagnózist kaptunk, nem is adtuk rá.... Szoval minden oke volt szemüveg nélkül is..

      Törlés
  3. Szeretném megkérdezni kinél voltatok. Nekünk is mennünk kell, és tanácstalan vagyok. Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Szeretném megkérdezni kinél voltatok. Nekünk is mennünk kell, és tanácstalan vagyok. Köszi!

    VálaszTörlés