2015. szeptember 9., szerda

Ottalvós óvodás Dorka

Hétfőn reggel már tudott Dorka menni az oviba, hogy bíztam benne, nem lesz nehézkes a levegővétele orrspay nélkül sem, így mikor ébredés után feltette a kérdést, hogy "Anya, ma már megyünk oviba? És ott is alhatok?", akkor igent tudtam mondani.
Mondhatom, hogy tökéletesen veszi a Nagylány az akadályokat, szinte abnormális módon természetes neki, hogy most már ez az élet rendje... Hétfőn nagyon sokat járt a fejemben, a szokottnál is többet, alig vártam, hogy negyed négy legyen. Apa hazasietett a munkából és együtt mentünk a mi óvodásunkért. Az óvónéni elmondása szerint jó sokára tudott csak elaludni, de sikerült, ám sem előtte, sem alatta, sem utána nem volt gond. Tegnap pedig már állítólag az elsők között volt, aki elszundított, nagyot aludt és fél négy után, mikor érte mentem, olyan boldogan röpül a karomba, hogy kicsordult a könnyem is. Vanda néni most is nagyon megdicsérte, azt mondta, nagyon ritkán találkozik olyan kis ovissal, aki ennyire gyorsan integrálódik és ennyire nyitott és barátságos. Persze, hogy minden szó, de minden hang külön is melengeti a lelkemet...
Egy szó, mint száz, nagyon büszkék vagyunk Dorkára, minden reggel lelkesen ébred és sétál el az oviba, remélem, sokáig így marad és továbbra is ilyen jól érzi magát, ahogy eddig :)

5 megjegyzés:

  1. Ügyes Dorka!

    Jó olvasni hogy nem az én fiam ufo hogy ilyen könnyen vette az ovit :) bár most betegbe itthon kivi leszek mi lesz ha újrakezdjük...
    Bori hogy fogadja hogy nincs otthon Dorka?Loci nem találta a helyét:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Bori is másabb, nyilván Ő még kisebb és kevésbé tudja elmondani, hogy mit gondol-érez, de azt látom, hogy tetszik neki, hogy sokkal több figyelmet tudok Neki szentelni. Őszintén szólva, kellett is már ez kicsit, hogy ne csak nőljön itt a családban, mint a dudva.. ;)

      Törlés
  2. De jo, szuper:) Latod mi anyak aggodjuk tul a dolgokat. Ez tetszett hogy Borira rafert hogy tobb figyelmet szentelj neki es ne csak nojjon mint a dudva:)

    VálaszTörlés
  3. a két legnagyobb gyerekem is ilyen simán vette az ovit, nem sírtak sosem...a barátnőm erre azt mondta, h ez nem normális, nem kötődnek hozzám rendesen :D, nem hittem el persze. a harmadiknál jött a feketeleves, kiscsoportban MINDEN reggel sírt, rendszeresen le kellett fejteni rólam, pár perc volt, de minden reggel újrakezdődött. középsőben már minden oké volt, néha elpityergte magát, de semmi komoly. most ment elsőbe, úgy kellett könyörögnöm,h bekísérhessem az első napokban :D.
    Nem írtál Dorka szemvizsgálatáról, végül elmentetek a másik szemészhez? üdv, Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy jönnek ezzel a kötődéssel, de szerintem a gyerekem attól még kötődik, hogy elege volt már belőlem és inkább a kortársait választja nappali szórakozásként. Este azonban még mindig "anyával alszom" van..
      Írtam kommentként a szemvizsgálatról anno, de voltunk igen, szemüveg stornó (bár nem mondtuk, hogy voltunk máshol, csak egyszerűen nem viseli), most megyünk kontrollra 28-án, mert ez a doktornő figyelgetni szeretné Dorkát, de szerinte egyáltalán nincs gáz...

      Törlés