2011. január 8., szombat

Könyv és fórum

Elkezdtem  diétázni. Nem habzsolok, figyelek, mit eszem, a hasam már ment is lejjebb egy kicsit. Bár korábban hülyeségnek tartottam, hisz szinte minden fent van a neten, most mégis vettem egy könyvet Gyereket szeretnénk címmel. Remekül összefoglalja az a sok mindent, amit eddig a gép előtt gubbasztva tudtam csak összeollózni. Kb. a feléig jutottam el és nagyon sok érdekeset olvastam főként a táplálkozás mikéntjének fontosságáról. Megfogadtam, hogy igyekszem tudatosabb lenni ebben a tekintetben is, mint eddig. Ricsit sajnos nem istenbizony, hogy ilyen dolgokkal meg tudom hatni, mivel neki az evés csak egy szükséges rossz, amit az embernek muszáj a létfenntartása érdekében elkövetni.  Annyira nem érdekli a kaja, hogy az már szinte hihetetlen. Hiába mondok neki bármit a reggeli fontosságáról, vagy hogy tönkreteszi magát az (nem)étkezési szokásaival, nem igazán érdekli. Csak úgy tudom megoldani a dolgot, ha másként főzök, mint eddig és akkor ő is azt fogja enni. A reggelivel azonban akkor is harcban leszünk.

Mindezek mellett elkezdtem írni a győri Kaáli-s fórumra is. Több ismerősre is szert tettem, és van két lány, akikkel privátban is írogatunk. Egyikük Győr mellett lakik, a másik csornai. A Győr melletti lány (egyenlőre csak ezt tudom a lakhelyéről) Kriszti, nagyon aranyos. Vele már egy csomó levelet váltottunk. Sok mindent tudok már róla, róluk, nagyon szimpatikusak. Az írása alapján sok közös van bennünk, nagyon érdekes dolgok! Ők kicsit még hátrébb vannak a vizsgálatok terén, de nagyon szurkolok neki, hogy sikerüljön a baba mihamarabb! Szívesen megismerném személyesen is, biztos jókat tudnánk beszélgetni!

Van egy nagyon kedves lány (neki már van egy ikerpárja), aki Mátészalkáról járt ide, és van egy 7 hetes terhes Erdélyből is. Sok a debreceni, miskolci, nyírségi. Elkeserítő és egyben megdöbbentő, hogy mennyit kell nekik utazni a jó kezelés érdekében. Először nem értettem, hogy az ország másik feléből miért jönnek Győrbe kezeltetni magukat, amikor Debrecenben és Miskolcon is van intézet. Aztán kiderült, hogy Győrben vannak a legjobb specialisták és innen vannak a legjobb eredmények. Ezt eddig nem is tudtam, de mindenképpen megnyugtató, hogy az ország legjobb Kaáli Intézetébe járunk. És micsoda szerencsénk van, hogy nekünk csak 10 percnyire van, másnak pedig 8 órát kell idáig utaznia! Emellett kiderült az is, hogy az időponttal kapcsolatban is óriási szerencsém volt! Van olyan lány, aki már október óta nem tud bejutni konzultációra, mert annyira nincs hely, én meg két hétre rá kaptam! Egyszerűen azon múlt (mint kiderült), hogy épp jókor telefonáltam. Valószínűleg, ha dec. 1-én nem délben, hanem 12.03-kor telefonálok, már nem lett volna időpont és úgy ahogy neki sem tudnak azóta sem mást mondani, nekem sem tudnának.

Kész őrület, hogy mi megy itt és mennyien várnak babára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése