2011. január 21., péntek

Újabb vizsgálatok a Kaáliban

Ismét randink volt a Szabadrév utcával. Tegnap délelőtt 11-re volt időpontunk az első menetre. Apamintát vittünk itthonról (jegyzem meg csodálatos 9 perces szintidőt futottunk a Bartók Béla és az intézet között), majd engem is megszúrtak egy kis vérért, hogy összeereszthessék a két testfolyadékot annak kiderítésére, hogy anya nem öli-e meg apát szeretkezés után, mint ahogy azt bizonyos rovarok teszik egymással. Gyorsan ment minden, összességében kb. háromnegyed óra alatt meg is fordultunk.

A második menet a mai nap reggelén kezdődött. Fél 8-ra kellett mennem 20. napos vérvételre, mellyel a progeszteron szintemet kívánták ellenőrizni. Már negyedkor ott voltam, nem akartam elkésni. Nem késtem el. Kb. 10 csaj volt már előttem, plusz a 10 apajelölt, akik a hölgyek kabátját és retiküljét hivatottak tartani. A sor gyorsan halad, 8 után pár perccel már el is jöttem. Várakozás közben szóba elegyedtem egy lánnyal, aki a második inszemre készül. Elmondta, hogy ő már volt laparoszkópián, nem gáz. Legyen igazad angyalom! Bár lehet, hogy az én doktorom elfelejtette a múltkori műtétre vonatkozó kijelentését, úgyhogy még van remény!

9.15-re kellett visszamenjek ultrahangra. Kb. 1 óra várakozás után befáradhattam a vizsgálóba, ahol további 8 percet várakoztam pucér alsótesttel egy szál rózsaszín térdzokniban, természetesen széttett lábakkal. Persze az asszisztens hölgy letakart egy ilyen pelenkázó alátéttel, de azért nem kevés szart kell az embernek kiállni egy nyamvatt uh miatt is. Aztán megérkezett Boga doktor. Köszöntünk egymásnak, majd azonnal elém is csüccsent. Nem sokat teketóriázik, az fix. Ultrahang-fej be, tekergetés jobbra-balra: Ismét bal oldalon érett tüsző (ami számomra felettébb érdekes), és az ovuláció ténye egyértelműen igazolható a tüszőből kialakult sárgatest jelenlétével. Csodálatos. Csak hát ugye az orientáción kívül nem mondott újdonságot. A nyálkahártya 6,6 mm-es a monitor szerint. Nem mond rá semmit. De miért nem? Szerintem ez kevés, vagy nem? Aztán később rájöttem, hogy az ovuláció előtt akár 10 mm-re is megvastagodó endometrium a ciklus vége felé elkezd vékonyodni. Talán ez lehet a magyarázat, mert a későbbiekben sem ítél el a nyálkám mérete miatt. Ennyi volt. Kb. 1,5 perc. Öltözzek, kövessem.

Az emeleti irodába érve a doktor újra velem szemben, csak most állva. Kezet nyújtottam neki és közöltem vele, hogy gondoltam újra szeretném köszönteni, de most már úgy, hogy egymás szemébe nézünk... Megmosolygott. Aztán kezdte kielemezni a vizsgálati eredményeket és a frissen látottakat. Összességében teljesen rendben levőnek ítélt, jó lett a véreredményem is. Most már menthetetlenül ismeretlen eredetű meddőségről beszélünk. Ricsi eredményeit is elmondta, ezek sajnos rosszabbak, mint a Cirisben csináltatott vizsgálat eredménye. De annyira nem vészes a helyzet! Persze, egy vizsgálat még hátravan... Hát persze, a műtét! "MAJDNEM ELFELEJTETTEM"! Elmeséltem neki, hogy kicsit elébe mentem a dolgoknak és én már fixáltam is magamnak február 7-re időpontot, amint ő előbb meglepődött, aztán nagyon örült. Mondta is, hogy mennyire jó, hogy így tüsténkedtem, mert lehet, hogy csak tavasszal került volna rá sor, ha nem lépek időben időpontért.  Hát tudom ééén!!! A diskurzus végeztével lementem a recepcióra, átadtam a friss papíromat, majd a kishölgy közölte, hogy ha meglesz a műtét időpontja, telefonáljak és megpróbálnak időpontot adni műtét utáni konzultációra. Hehe! Már van időpontom! Úgyhogy akár már most is nézhetünk időpontot! És mit ad az isteni szerencse! Az új Kaális dátum február 16. , délután 3 óra!

Mérhetetlen a boldogság! Nem is reméltem, hogy ilyen flottul fog menni minden! Nem akarok nagyon elébe menni a dolgoknak, de ha szerencsénk lesz, lehet, hogy akár már márciusban elkezdhetjük az első lombikot. Nagyon jó lenne! Persze ehhez az első feltétel, hogy a műtét jó híreket tartogasson. Boga doktor annyira aranyos volt, amikor közölte, hogy szerinte endometriózisra is fény derülhet a lapar alkalmával, mert hát mást már nem tud elképzelni a meddőség okaként! De édi! Hát én nem igazán lelkesedem ezért az ötletért, úgyhogy nincs olyanom, aztán punktum!

A műtétig még 17 nap van vissza. Igyekszem rilexben kivárni. Vérvételes csaj is mondta, hogy "nem gáz"....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése