2011. február 19., szombat

A pénteki megbeszélés - az engedély

Rövid várakozás után röviddel 9 előtt Boga doktor szólított bennünket. Elmondta, hogy megkaptuk az engedélyt a lombikkezelés elkezdésére! A különleges helyzetre való tekintettel még egy vizsgálatot be kell iktatni, az ún. HBA tesztet, amivel Ricsi katonáinak kromoszóma-rendellenességeit fogják vizsgálni. Értelem szerűen lombikkezelés során is fognak majd egy válogatást csinálni, hogy a sérült kromoszómájú hímivarsejteket elkülönítve csak az egészségesek lehessenek a megtermékenyítők. Aztán írt nekem egy kezelési leírást, mely szerint a március végi menses 2. napján kell elkezdenem az injekció beadását napi egy alkalommal (szerinte elég lesz egy, mert úgy látja a leletekből, hogy jól stimulálható leszek és nem akarunk átesni a ló túloldalára). Leírta a naponta beadandó dózis mennyiségét és megmutatta a toll-szerű injekció kezelését is. Ezen folyamatot a 6. napig folytatom, majd megjelenek egy vérvételen és egy uh vizsgálaton. Az itt tapasztaltak alapján fogja meghatározni a további szuriban beadandó mennyiségeket. Mindezek előtt azonban a következő ciklus 20-25. napja között kell csinálnunk még egy uh-t. Gondolom azért, hogy lássuk, miből élünk. Aztán megírta a receptet is: Gonal-F 900 14 tűvel. (Megskubiztam a neten: 29.837Ft, ez már a mi "kedvezményes" árunk..) Azt mondta, ezt ráérek majd az uh után is kiváltani, mert előfordulhat, hogy amikor jelentkeznék, hogy "Akkor jónapot, menstruálok, holnap kezdem lőni magam!", azt fogják mondani a recepciós hölgyek, hogy elfogyott az áprilisi tb-s lombik lehetőség, mert betelt a keret.... De úgyis három hónapig jó a recept, úgyhogy nincs baj akkor sem! Hát ez remek! Ha tudják, hogy kb. mikor jövök, mi a frászért nem írnak be már most? Ha nagyon megerőltetném magam, pár nap eltéréssel meg tudnám mondani, mikor leszek két hónap múlva a 14. napon! Szinte döbbenetes!

A lényeg, hogy van az eddigiekhez még egy HBA-teszt is, amihez Ricsi szerzett az andrológiáról kis műanyag poharat és időpontot magának március 10-re. Így most kényelmesen el tudjuk végeztetni az összes vizsgálatot, van rá egy teljes hónapunk. Újabb 1500Ft-tól megfosztva elindultunk dolgozni.

Nagyon bízom benne, hogy be fogunk férni áprilisra. Nem tudom, mi lesz, ha nem. Persze semmi és állok majd tehetetlenül. De már reggel úgy éreztem, hogy nagyon elfáradtam. Már most. És még csak most jön a java!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése