2012. január 25., szerda

Nappali bútor helyzetjelentés

Már megint elmaradtam a posztolással...

Az akkori tippek és netes nézelődések folyományaként két hete szombaton felkerekedtünk és 5-6 bútorbolt címével a zsebünkben Pestre mentünk. Sajnos az első két boltban klassz kanapék voltak ugyan, de itt is szemben találtuk magunkat azzal, hogy a max. fekvőfelület nem volt több, mint 135-140 cm, úgyhogy ezeket elengedtük. Ez követően mentünk el a Szenza Bútorboltba (ez volt az egyik titkos favorit), ahol a netes infók állandó fekvésre alkalmas kanapékkal kecsegtettek bennünket. Szerencsére nem kellett csalódnunk, jobbnál jobb formájú kanapékkal találkoztunk és egyre inkább kirajzolódott, hogy a sarokkanapé ötletét el kell vessük.

Közel másfél órát töltöttünk a boltban.. A kanapék legnagyobb része (ha nem mindegyik) állandó alkalmas alvásra van kifejlesztve és a fekvőfelületük ún. gerincvédő zónás kiképzésű, méretileg pedig a legkisebb is 150 cm széles volt és ágyneműtartós (használható ágyneműtartóval!). Így előbb kiválasztottuk azt a hármas kanapét, ami formailag leginkább illik hozzánk, mindemellett tudunk hozzá választani egy kettes kanapét is ülőalkalmatosság gyanánt. Miután sikerült 5 embert kényelmesen leültetni, jöhetett a szövetválasztás. Na, aki ismer, az tudja, hogy mennyire egy filózós, mivanha-mivanha csaj vagyok, úgyhogy nehéz szülés volt, de a végére egy teljesen egyedi összeállítást sikerült megalkotnunk Ricsivel (plusz még Anya is be volt vonva kicsit telefonon). Átrágtuk, hogy valószínűleg máshol sem találnánk számunkra ennél jobb megoldást és mivel teljesen kilegóztuk az egészet, rábólintottunk és megrendeltük a mi kis kreálmányunkat.

A végeredmény:

 

  • 1 db 3-as kanapé, 240x100 cm, 165(!) cm-es speciális gerincvédő zónás fekvőfelülettel, textilbőr karfával és lábrésszel, barna színű kosztaszító ülőfelülettel és capuccino színű, fekete szőlőinda mintázatú elegáns párnákkal
  • 1 db 2-es kanapé bonellrugós ülőfelülettel és fentiekkel megegyező bevonatokkal.  A kellő rugalmasságnak köszönhetően kértem és kapunk is két kispárnát ehhez a kanapéhoz is a csini párnákkal... :)
Volt az egészre 10% kedvezmény és bár így sem olcsó, de sikerült benne maradni abban a szigorúan meghúzott határban, amit erre szántunk. Leszurkoltunk 20% előleget és várjuk kb. 2 hét múlva az értesítést, hogy mehetünk a cuccért (4 hetes szállítási határidőt ígértek).
Megmondom őszintén, nagyon kíváncsi leszek, hogy az ott levő szövetdarabok pakolgatásából mit sikerült összehoznunk az agyunkban, merthogy ilyen összeállítást még nem kért senki, így még a bótosoknak is meglepi lesz, hát még nekünk! Mindenesetre várjuk és óriási előrelépést tettünk a soktényezős projekt teljes megvalósulása érdekében! Az egyik legnagyobb feladat többé-kevésbé kipipálva! Bár tudjuk, hogy csak nyugtával dícsérjük... De bízunk benne, hogy minden rendben lesz a bútorral. Ha megérkezett, nyomok róla képet.

 

2 megjegyzés: