2013. április 2., kedd

Húsvét

Maradandó emlék marad ez a húsvét, az biztos. Dorkának ez volt az első, nekünk pedig a Dorkás első. Emellett pedig olyan ritkasz@r időjárású ünnep sikeredett, amiből szintén az első volt. Eső, hó, viharos szél és hideg tarkította a két napot úgy, hogy kimenni sem tudtunk Kanizsán az udvarra, szóval két és fél napot a házban töltöttünk, a másik fél napot pedig az autóban (jó, ott csak kétésfél órát).
A húgomék is lent voltak, Dorottyka megintcsak nagy vigyorok és széles karmozdulatok társaságában indult meg mindig Hanna felé, de itt még azért nagyon látszik az egy év különbség, az unokahúgomnak teljesen más már az érdeklődési köre, emellett fut-szalad folyton. Azért kicsit hagyta magát megsimizni Dorka által, de csóri leánykám legtöbbször le lett pattintva. Dorkanyuszi az első éjjel még tűrhetően aludt (kétszer kelt éjjel), ám a hétfőre virradó éjszaka újra pokol volt. Óránként kelt hajnali egyig, mikor is már úgy gondolta, hogy részéről a fáklyás menet és fél négyre sikerült visszaaltatni. Majd kelt újra ötkor és végül negyed nyolckor (az új idő szerint, ami mondjon le, mert még most sem bírom megszokni, hogy mennyi idő van, nemhogy a gyerekem). Sokszor még az ölemben is félálomban felnyöszörgött, majd visszapilledt. Borzasztóan fárasztó ez, de nem panaszkodom, mert nyilván nem passzióból csinálja. Tegnap este aztán fürdésnél éreztem, hogy valami bök felül az ínyén. Nem engedi megnézni igazán, de annyira oldalt érezzük, hogy egyenlőre az a gyanúnk ApaBóbival, hogy nem a jobb egyese, hanem a kettese jött ki... Ha nem jön hamarosan egyes fog is, nagyon furán fog kinézni...:) Szóval ha ez volt a pokoli éj oka, akkor bocsánatos. Ha nem, persze akkor is, de kézzel fogható mentsége van a Kisbabának a viselkedésére.. Még nem fogcsártolok, csak ha már látom, hogy valójában miről is van szó, mert a végén megint korrekciót szenved majd a kép..
Ettünk sonkát meg tojást, sütikét meg finom ebédet, de valahogy az a húsvéti ünnepi hangulat teljesen hiányzott. Nem volt napsütés, madárcsirip meg pitypang a kertben és ezek nélkül nem húsvét a húsvét. Nekem nem. Szóval nem is vittük túlzásba az ünneplést. Bízom benne, hogy jövőre már más lesz. Ennél csak jobb lehet, legalábbis merem remélni...

6 megjegyzés:

  1. Egyetértek!

    Sz@r idő: mondjon le!
    Óraátállítás: mondjon le!

    Fogak: ....azok csak bújjanak ki, sajnos Marci is nagyon megszenvedi azt a pár napot, amíg áttörnek.
    Nálunk is felül a ketteskék jött először, így mi megkaptuk már a "vámpírbaba" jelzőt.
    Nekem Süsü jutott eszembe róla, neki is hasonló fogszerkezete van. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hihi :D vámpírbaba :D
      Ma este egy pillanatra beleláttam a szájába és láttam, hogy már fehér a mellette levő egyes éle is, csak még nem tört át, szóval úgy tűnik, majdnem egyszerre bújnak és nem lesz vámpíros... :)

      Törlés
  2. Detto...Milyen Husvet volt mar ez??? Szornyuuuuuu...:(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor nem én vagyok az ünneprontó a lehangoló firkálásommal! :(

      Törlés
  3. Az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek...
    Nórinak is először a jobb oldali 1-2-es jött ki felül, aztán utána a másik oldal, úgyhogy ő meg kicsit csálé fogsorú volt egy rövid ideig, mint akinek jól bemostak egyet, és arrébbment volna a fogállománya... Kitartás, egyszer csak kint lesz mind a 20 foga, aztán egy pár évre nyugi lesz! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is egyetértek hogy mondjon le a szaridő meg az óraátállítás! Mi sem énekeltünk átszellemülten húsvéti dalokat a tojáfa alatt....
    Éjszaka, ej, hát el fog múlni. Nehéz tudom, de el fog múlni.
    Puszi
    Virág

    VálaszTörlés