2013. április 29., hétfő

Már megint egyéves lett a Dorkanyuszi

Itt lett hát a múlt hétvége, amikor Csilluék és Anyuék jöttek Dorkát köszönteni. Egy valaki nagyon hiányzott, a Dédike, aki sajnos lebetegedett (tüdőgyulladása lett), így csak a távolból és lélekben volt velünk.
Dorka igencsak meglepődött, hogy már megint mi ez a felhajtás és itt igazán a hirtelen népszaporulatot és jövés-menést értem felhajtás alatt, a szülinapi dekort (lufik és hepibörzdéj felirat) már egy hete nézegeti és ügyesen mutatja is kérésre, hogy hol vannak a lufik. Sütöttem husit meg rizst, anya hozott töltött csirkét meg gombát, a húgomék pedig a tortát. És ez lett a szülinapi torta. Na, nem hülye vagyok, nyilván világos, hogy azért hozták, de úgy volt, hogy én is sütök Dorkának pillangó formájút. Nagyon készültem rá, már megvolt a Cserpes-dílerem is, akitől a hozzávalókat akartam beszerezni, ám csütörtökön még nem volt az sem biztos, hogy jön-e egyáltalán valaki a dédi és KisBóbi betegsége miatt. Mire pedig eldőlt, hogy akkor mégiscsak lesz zsúr, addigra már a tuti echte tejszínt nem tudtam megrendelni (két nappal előbb kellett volna). Nem flancolni akartam, csak minőségi alapanyagokat akartam használni, hogy az azokból készült tortából Dorka is ehessen. Hát nem így lett. Nagyon bántam akkor, aztán meggondoltuk Apával és rájöttünk, hogy így utólag bőven elég volt az egy torta is, másrészt pedig lesz gyereknap, esetleg megsütöm arra.
Szóval ettünk ebédet, tortáztunk, ajándékoztunk, majd Hanna ment aludni, Dorka pedig ezer fokon égett. Olyannyira, hogy csak fél öt körül sikerült letennem aludni... Volt is móka éjszaka, millió fentlevés, hozzá persze orrszívások, szóval remek volt. De nyilván nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy a Csöpp nagyon jól érezte magát, a torta direkt Neki-Róla készült (hihi), hála a jó gépeknek és a lelkes fotósunknak (Csillu) végre lett normális családi képünk is, nem csak időzítővel készült. Készült videó is, amit majd megnézek valamikor, de még a múlt hetit sem sikerült idő hiányában, szóval van pótolni valóm. Végre a húgom is tudott kicsit Dorkázni, mert Hanna nagyot aludt, KisBóbi nagyon bírja a húgomat és Jani szintén nagy favorit volt. Esküszöm, néha szinte kellette magát ez a kis nőszemély... Aztán öt körül tesómék hazaindultak, ám szerencsére a Papa és a Mama maradtak vasárnap késő délutánig. Nagyon örültem, mert egyrészt olyan ritkán látjuk őket, másrészt pedig nem kellett megosztaniuk a figyelmüket az unokák közt, tudtak CSAK Dorkára koncentrálni. Szegény Bóbickám sajnos mindkét családnál (Ricsinél és enyémnél is) kissé háttérbe szorul egyenlőre a nagyobb gyerekek miatt, de nyilván ha majd "összenőnek", ez már nem lesz így. Mindenesetre most volt idő (persze nem elég) sokat játszani, mondókázni, sétálni a nagyszülőkkel, sőt vasárnap délelőtt (elnézést a kedves lakóközösségtől) a Papa felfúrt Dorottyának egy polcot, az új Bóbitás órájának és a majdnemkész képkollekciójának pedig egy-egy szeget. 
Nagyon jó volt, csak kevés. MINDIG KEVÉS. Olyan sokat vagyunk egyedül Dorkával, ezek az alkalmak (ünnepek, mamák, nagynénik látogatása) mindig ad egy kis élményt, frissességet, aztán olyan hamar vége lesz... Bár, amilyen gyorsan telik az idő, úgyis mindjárt kétéves lesz a Kisded, szóval nem is panaszkodom...
És a képek a hétvégéről:
A torta

Ajándék  Mamától és Papától
Bóbitás falióra, amit a Mama készített Dorkának sk. ♥

Dédike ajándékai

Adriennék ajándéka - ötfunkciós okos kocka

Óvasnak a csajok

Lufinyuszi
Pózol
Csilluval és Janival

:)
Séta az ajándék bringával és nagyszülőkkel
Boldog, mert sok a foga
Bóbitáék ♥

10 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy az előzmények ellenére tök jó kis 7végétek volt!
    " Papa, Mama, gyerekek, csupa szív, szeretet!" :-)

    A tricikli is tök szupi, biztos Ti lesztek ezzel a járművel a sztárok a játszótéren!
    ( Majd figyeld meg, hogy odavonzza a gyerekeket, ha meglátják!)

    Dorka Őcukisága még mindig gyönyörű és aranyos!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen! :)
      Igen, erre az odavonzós dologra már én is gondoltam! :)

      Törlés
  2. Jaj de nagyon örülök hogy jól sikerült a hétvége! :-)
    Dorka annyjra nagyon édes!
    A torta meg nagyon szuper, nagyon ötletes! :-) Édes kis Bóbita, Bóbita tortája! :-)

    VálaszTörlés
  3. A többi kép is nagyon jó, Dédinek jobbulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi-köszi mindent Napsugár! :) Azóta már Dédi is jobban van :)

      Törlés
  4. Nekem is a boritokeo a favorit:) Szepek vagytok es ez a bejegyzesed sokkal sokkal vidamabb:) Latod vegul csak jol sultek el a dolgok.
    A bicikli tuti asz lesz a jatszon. Nekunk sima motorunk van az nem olyan nagy szam, de Lilynek mindig az a bicikli kell amit mar a nagyok hasznalnak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Petra! Motort majd valószínűleg fogunk örökölni, úgyhogy azt azért nem kapott a lányka, de biztos, neki is nagy szám lesz! :)

      Törlés
  5. Milyen jó kis szülinap volt! A képek is olyan szépek és vidámak! A borító képetek fantasztikus! Csilla az elkövető? Olyan ügyes! :)
    Nagyiéktól nálunk is tricikli volt az ajándék, de az az sk óra.... egy angyal anyukád van!
    A torta gyönyörű lett!!! Eszméletlen szép, biztos finom is volt. Amikor Janival és Csilluval van, ott milyen jól látszik már a kunkori kis haja. Nagyon édes!
    A vigyorgós fotó is haláli! Dorkának is jóval nagyobb az egyik felső foga, mint a másik? Nekünk amúgy nem törte át még mindig a 4 fog az inyecskénket, de a 3. jól elkezdett nőni és most kicsit vicces a legénykénk. :D (Dóri)

    VálaszTörlés