2014. november 20., csütörtök

Levél a Télapónak

Még múlt pénteki történet. Már korábban megbeszéltük, hogy írni kell a Télapónak levelet a kívánságokról annak érdekében, hogy megajándékozzon minket, de főként a gyerekeket. Így esett, hogy napközben Apa bement a munkahelyéhez legközelebb eső postára és képeslapokkal meg bélyeggel tért haza. Délután leültek Dorkával, hogy levelet fogalmazzanak az Öregnek. A körítést Apa írta saját kútfőből, de amikor a kívánságlistát kellett összeállítani, kérdezte Dorkát, hogy akkor mi is kerüljön a strigulák mögé. Így lett, hogy kért egy rózsaszín csillagot egy igazi hatalmas csomagban, autót, pillangós ruhát, társasjátékot, Minnie-s kirakót, Bogyó és Babóca mesekönyvet és egy Minnie-s ruhát. Mikor megkérdeztem, hogy ez-e minden, akkor azt mondta, hogy neem, a KisBorinak is kérjünk és hogy azt így lehet-e. Olyan boldog voltam ettől... Borinak gyakorlatilag mindenből ugyanazt kérte, mint magának, csak kicsiben... Apa befejezte a levelet, Dorka pedig aláírta, aztán szépen feldíszítette a lapot is és a borítékot is matricákkal. Minnie és pillangó is került a lapra, mintegy etalonként a Télapó számára. Címzést és bélyeget is kapott a levél, majd Dorka és Apa elindultak a postára.
Aztán hamar hazajöttek és látom ám, hogy Dorka kezében még mindig ott a boríték. Félig sírva közölte, hogy az nem lesz jó, ha odaadja a postásnéninek a levelet, mert akkor Ő ezt a szép lapot és a borítékot nem fogja többet látni. Magyaráztuk neki, hogy nem baj az, meg anya lefotózta és visszanézheti bármikor, illetve ha nem adja fel a levelet, akkor a Télapó nem fogja tudni, hogy mit szeretne kapni, de hajthatatlan volt, nem akart postára menni. Aztán kitaláltam, hogy éjszakára hagyja szerintem jól látható helyen a levelét, mert tán mégis van esély arra, hogy megoldódjék a keleti kérdés. Vannak ugyanis a Télapónak segítői, a Kismanók, akik éjszaka járnak mindenhová és figyelik a gyerekek viselkedését, bízzunk benne, hátha beleolvasnak a levélbe és elmondják majd a Télapónak, mik Dorka kívánságai és tán az is lehet, hogy megmaradhat a levele is. Hűű, hát ez nagyon izgalmasan hangzott. 
Miután Dorka elaludt, leültem, gyorsan írtam egy levelet a Télapó nevében, majd másnap reggel Ricsi levitte a postaládába mindkét borítékot, amikor leugrott fodrászhoz. Mire hazaért, Dorka már kereste a saját levelét, de mikor mondtam, hogy lehet, hogy a Kismanók ügyeskedtek valamit éjszaka, nem esett kétségbe. Aztán megjött Apa és újságolta, hogy látott valamit a postaládában, de nem volt kulcsa, így megkérte Dorkát, menjen le Ő is segíteni kinyitni a ládát. Micsoda boldogan és izgatottan hozta a Nagylány a leveleket!! Apa hamar fel is olvasta Neki a Télapó válaszlevelét. Ebben az áll, hogy a Kismanók elvitték és megmutatták neki a csodaszép lapját, amiről kijegyzetelte a kívánságokat, a lapot pedig most visszaküldi megőrzésre, mert tényleg kár lenne érte, ha elveszne. Biztosította, hogy mindent elkövet, hogy minél több ajándékot be tudjon szerezni és külön megköszönte, hogy Dorka még a testvérének is kért meglepetéseket. 
Nagyon cuki kis kaland lett belőle, aztán meglátjuk, mi mindent fog a Télapó teljesíteni a listáról... :)
Dorka lapja

A megcímzett és szintén matricázott boríték

A "Télapó" válaszlevele (külön figyelmet érdemel a hiperszuper karácsonyfám, he)

5 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jópofa! Jól kitaláltátok! :)))) És majd karácsonyra is írni fogtoklevelet a Jézuskának/angyalkáknak? Már ha ő hozza nálatok a karácsonyi ajándékokat. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Évi! Amúgy ez Karácsonyra készült, nálunk ez az. :)

      Törlés
  2. Jaaaa értem. Tehát nálatok angolszász típusú karácsony van, ahol a Télapó hozza az ajándékokat. :) És akkor december 6-án nem is jön Mikulás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jön. Mikulás néven és ő publikus, láthatja mindenki :)

      Törlés
  3. Ez nagyon tetszik:) Ehhez kepest en csak riogatom a gyereket hogy viseledjen jol,mert a Telapo mindent lat es meg a vegen nem hoz neki semmit...de bevalik:) Mondjuk nem kerdeztem mit szeretne, mert szerintem giga mennyisegu "tutu" lenne a valasz:) azt meg tuti nem hoz neki a Telapo:)

    VálaszTörlés