2012. november 26., hétfő

Még mindig a hozzátáplálás...

Több komment is jött a múltkori írásomra, melyben a védőnőmtől kapott instrukciókat taglaltam a hozzátáplálás témakörben. Kezdtem annyira elbizonytalanodni, hogy ismét elővettük a dzsolidzsóker védőnőismerőst (Ricsi kollégájának felesége) és beszéltünk vele. Következőre jutottunk:
  • Teljes kiőrlésű liszt egyenlőre stornó, kb. még pár hónapig biztos nem adunk ilyet 
  • Joghurt majd csak 10 hónapos kortól
  • Sajt, túró 8 hónapos kortól
  • Bab, lencse, káposzta, karalábé puffasztanak, ezért az is csak később, szerintem ráérünk azt is 10 hónapos kor után
  • Bár ő említette a ht. kekszet, hogy adhatok nyugodtan gluténkedni, de ezt továbbra sem fogok, ebből nem engedek
  • Míg Dorka nem kevesli a kapott tejet és ilyen szépen gyarapszik, egyenlőre marad a szopizások száma, később azért lehet már vacsira is a maradék főzelék
Hát így. És bár ugye lehetne már sokmindent, ma megint sütőtök volt csirkével... :)) Csak annyira szeretem látni, ahogy falja... :)) (Azt hittem tegnap még, hogy ma majd paradicsomos szószt készítek, de rájöttem, hogy nem teltek le a kekszes tesztnapok, úgyhogy még holnaputánig nincs új íz.) De biztos ezt is túlgondolom...

2 megjegyzés:

  1. Jól haladtok, ügyes-okos Dorka nyuszi.

    (Múltkor elírtam nálam a tejpépet, és a te blogodban tűnt fel :) nem tejpépet adok Bucinak, hanem gabonapépet gluténkodni. Jobban bejött mint a babakeksz. De anya kekszénél egész biztos nincs jobb a világon! :)
    Gabonapép: http://www.milumil.hu/termekek.php?key=gyerekital&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=textlink&utm_campaign=yearly )

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hogy megírtad a fejleményeket!

    Szerintem így jó lesz! ;-)

    VálaszTörlés