2012. április 18., szerda

Védőnéni és doktorbácsi kombó 33+5-nél

Kedden dél előtt újra elindultam a szokásos körmenetre: délben védőnő, délután (inkább majdnem este, mert elég későre szólt az időpontom) terhesgondozás.

Védőnéni szokásos aranyos volt, beírta a pénteki uh eredményeket a füzetkéjébe, megnézte a vizeletemet, ami tök negatív, majd mért egy bomba vérnyomást (90/50...). Szerinte nagyon nincs közöm a toxémiához egyenlőre... Aztán a súlymérés következett: sajnos 2,5 kg plusszal sikerült zárnom az ünnepeket. Bár a védőnő aranyosan megint ráfogta a vízre, de mondtam is neki, hogy nemúgya, kicsit elengedtem magam, innen a sok plusz, úgyhogy ismét diétára kell fogjam magam, nagyon is. Megbeszéltük, hogy átmegyek majd megnézni, elkészült-e már a parvovírusos vérvételem eredménye, aztán következik a 34. heti teljes vérvétel, legközelebb pedig megint jövök majd doktorlátogatás előtt. Az már 36 hetesen lesz... Aranyom mondta, hogy most már lassan el lehet kezdeni összekészíteni a kórházi csomagot, mire elsoroltam neki, hogy gyakorlatilag bármikor indulásra készen állunk és készek vagyunk babafogadásra is. Azt mondta, nagyon okosan tettem, hogy az elnehezülős időszakot már igazán pihenéssel tudom majd tölteni és nem kell a vasaló mellett görnyedjek, meg bababútort rakosgassak. Nos, én is így gondolom, nem potyára álltunk neki mindennek időben.

Védőnénitől kilépve megláttam, hogy nyitva van a véreremény-kiadós ajtó, így bepróbálkoztam, hátha megvan az enyém is és szerencsém volt. A kedves vérszívó hölgy (aki tényleg kedves) még az anyasági támogatáshoz szükséges papíromat is lenyomdázta egy terhesgondozós bélyegzővel, így erről is le van a gond.

Negyed 7-re mentem B. doktorhoz. Kis csúszás után kerültem csak be, de nem voltam türelmetlen. Ő is átnézte újra a pénteki uh-t, majd kért, hogy vetkőzzek. Reményem beigazolódott: C3000-et kaptam, tök zárt minden, a hasam puha, nincs túl sok víz és a Baba szívhangja is rendben volt. Azért elmondta, hogy folytassam a diétát (naná!!) illetve, hogy bár jó volt a cukrom, azért konzultáljak majd a védőnénivel és csináljunk pár véletlenszerű cukormérést egy-egy órával étkezés után, mert ő gyanítja, hogy a magzatvíz mennyisége összefügghet szénhidrátbevitellel. Hát jó, majd beszélek vele. Ezt követően megnézte a parvovírusos véreredményemet, melyből kisakkozta, hogy most nincs aktív fertőzésem, de valamikor átestem rajta (marha érdekes, hogy miket el nem kap az ember, amiről fogalma sem volt. Ezt pl. kutyától lehet leginkább elkapni és hőemelkedéssel és piros pöttyökkel jár. Elképzelni nem tudom, honnan és mikor és egyáltalán én?! Na mindegy.) A doktor szerint még mázli is, mert így kialakult bennem a védettség, így nem vagyok veszélyes később sem a gyerekemre. Halleluja.

Végezetül kaptam újabb időpontokat és feladatokat: Csütörtököt követően 34. betöltött heti vérvétel, védőnénivel pár alkalmas vércukormérés, május 4-én újra ellenőrző uh a kórházban a magzatvíz miatt, aktuális kövi terhesgondozás pedig utána kedden, azaz 8-án délután 2-kor. Szép kis program, de hát rá fogunk akkor már érni. Pláne úgy, hogy holnapután lesz az utolsó munkanapom...

 

3 megjegyzés:

  1. Szia Dorka anyukája! :)
    Örülök, hogy minden rendben veletek!
    Akkor az utolsó terhesgondozáson talizunk :) Mi 14.15-re megyünk.
    Meg ma szülőszoba látogatáson. ;) Jut eszembe, ha megkérhetlek leírnád, hogy a látogatós szettetekben mi van? Wolfban rám sóztak valamit amiben nem vagyok biztos, hogy megfelel az igazi csomagnak...
    Köszi előre is!
    Szandra

    VálaszTörlés
  2. Hát én azért nagyon kíváncsi leszek arra, hogy fogsz pihenni és nem pakolni, tenni-venni, átigazítani, megoldani máshogy és még még ki tudja mit ki nem találni az utolsó pár hétben, amikor a fészekrakó ösztön még ezerszeresére duzzad!! :)))))))
    A következő terhesgondozás lesz az utolsó már ... milyen szuper, ti is bekanyarodtok lassan az utolsó etapba :)))
    A parvovírusos véreredmény az ugyanaz, mint a toxoplazmózis szűrése?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Ja igen, arra én is kíváncsi leszek! :D
      A toxo-t inkább macska terjeszti, a parvo-t meg inkább kutya. Azért elmondanám, hogy egyetlen állat sincs a közelünkben mondhatni évtizedek óta, mégis sikerült átesni ezeken valahogy... :)

      Törlés