2013. január 24., csütörtök

Mászik, tapsizik és...

Úgy tűnik, ez a hét az újdonságok hete, bár lehet, hogy mostantól már ez lesz a trend. Kedden kezdett el ténylegesen mászni, szerdán a keddi távot már megduplázta és elkezdett tapsizni. Ma pedig szintén sikerült előrukkolni újdonsággal.
Az este megint kicsit gyalázatos volt, többszöri felsírás, kiságyból kivétel, ölben visszaalvás, kelés éjjel egykor, majd háromkor, majd háromnegyed 6-kor, ami után már úgy tűnt, vissza sem akar aludni. Átvittem magamhoz a nagyágyra és egy óra vihogás, pörgés-forgás után ott  is ájult el. Fél 9-kor sikerült felkelnie és elkezdte újra a mászkálást. Miután szopizott, az ágyra tettem. Hátamat a falnak támasztva ültem, amikor felém mászott felrakta a kezecskét a lábamra, felhúzta magát és először feltérdelt, aztán pedig kicsit reszketegen ugyan, de felállt belém kapaszkodva... Aztán miután "megunta az állást", leült és úgy is maradt jó pár másodpercig, közben vigyorgott és éltette magát, hogy mekkora császár, majd hasra dobta magát és tovahaladt. Én meg csak lestem és tolmácsoltam anyunak a sztorit, aki épp vonalban volt telefonon. Persze, hogy erről sincs dokument még, de már volt egy délutáni hasonló mozdulata a tanulószéknél, ám az nem volt annyira fix, mint a reggeli dolog, de így is nagyon bravó a lánykánk :)



Meg van még egy csücsülős videó is (elmenekült pelusozás közben, azért a mezítelen alsótest), ám azt pont nem tudtam megörökíteni, amikor olyan szépen felült, hogy tényleg ült, ahogy kell, nyújtott háttal, hosszú másodpercekig támaszkodás nélkül. 



Egyszerűen nagyon durva, hogy egy-egy nap mennyit jelent nála/náluk...
Ma voltunk tanácsadáson, doktornő azt mondta (miután kérdésére elmondtam, hol tart Dorka mozgás tekintetében), hogy teljesen a korának megfelelő a fejlettsége, ha meg a korrigáltat vennénk, akkor meg még ügyesebb. Bárhogy is van, nekünk Ő így tökéletes, ahogy van! Megint csak azt tudom mondani, hogy nagyon büszkék vagyunk Rád Bóbicka!! :)

5 megjegyzés:

  1. Azta:) Dorka aztan tenyleg belehuzott...remelem Lily is elobb utobb eszbe kap es ezt a fejen kuszast befejezi es elkezd maszni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja :) Köszi Petra! Szerintem nincs baj azzal a fejen kúszással! Nagyon okos kislány Lily, rá fog jönni egyszer csak mindenre! :)

      Törlés
  2. Nálunk is volt ilyen gond, nagyjából pont ebben a korban, amiben Dorka is van, és most is, mikor menni tanultak. Azt gondolom, hogy a felsírások szoros összefüggésben vannak a mozgásfejlődéssel, az idegrendszere nem tudja lekövetni és éjjel próbálja feldolgozni. Nálunk 2-3 hét alatt elmúlt és csak ez egyiknél volt. Zsuzsa

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes Dorka!
    Látod-látod, utoléri Nórit! :)

    VálaszTörlés
  4. Kis Drága Dorkanyuszi nagyon-nagyon ügyes. Annyira lehet élvezni, ahogy csodálja az ember a gyermekét, hogy napról napra mit produkál. Ügyesednek, okosodnak. Érthető, hogy büszkék vagytok Rá. :)))
    Amúgy a felsírások tényleg összefüggnek a mozgásfejlődéssel. Éjjel dolgozza fel ezt a sok újdonságot.

    VálaszTörlés