2011. április 23., szombat

"Éjszakai" Kika-vásár

Már régóta téma volt itthon, hogy nincs rendes étkező illetve konyhaasztalunk. Amikor Ricsi még előttem szalma lett az előző kapcsolatát követően, annyira nekiveselkedett a szinglipasi-létnek, hogy a konyhába hama-gyorsan csináltatott egy pultot asztal gyanánt, hozzá pedig vásárolt három db bárszéket. Ezt nyűtte ő a kedves barátaival kerek 3 hónapig, amikor is betoppantam az életébe. Mivel még ezt követően másfél évig külön laktunk, nem is volt ez annyira zavaró, most meg így 3 év győri lét után mondhatnók már nem az, azért mégiscsak na. A konyhában konyhaasztal legyen, amihez tisztességesen oda tudunk ülni, adott esetben a családot is köré tudjuk rendezni és neadjisten még egy bármilyen tisztát is lehessen rajta meggyúrni.

Sokfél varia volt már, hogy akkor mégiscsak maradjon a pult és szoba üres szegletébe legyen egy étkezősarok, vagy inkább pult ki-asztal be. Az utóbbi időben nem nagyon foglalkoztunk a témával, úgyhogy egy nagyon hirtelen jött ötlettől vezérelve döntöttünk a konyhai verzió mellett és amilyen gyorsan döntöttünk, olyan gyorsan meg is vettük a félig meddig áthidaló megoldásnak szánt szettet. A gyors döntés oka a Kika éjszakai vásáros hirdetése volt. Nem nagy kunszt egyébként, hiszen annyi csak a történet, hogy csütörtök este 6 és 10 óra között mindenre 10% kedvezményt adtak, de valahogy ez sarkallt bennünket a nézelődésre.

Bár a lakás tégla, mégis csak "panelkonyha" a konyha, így a lehetőségeink meglehetősen korlátozottak voltak. Kicsi is legyen, meg nagy is (lehetőleg kihúzható), ne legyen túl széles, hogy el is férjünk mellette, és persze színben sem baj, ha passzol az eddigi dolgokhoz. Mesélhetném, mennyi félét néztünk (többek közt elsőre egy csodaklassz üvegasztalt, de az csak szép volt, praktikus nem. Legalábbis nekünk nem), a lényeg hogy megtaláltuk, amit kerestünk. 75x75x110 cm, de 150-re bővíthető és nagyon jól fog menni a juhar színű konyhabútorhoz. A hozzá kiállított székek a nem nagy konyhába sajnos nem voltak túl praktikusak (textilbőr - szép, de ne nagyon süssek mellette rántotthusit...). Olyat kerestünk, ami harmonizál az asztallal, könnyen kezelhető és tisztítható illetve nem kárpitos. Így találtunk rá a fém-műanyag dizájnos műanyag székekre. Úgy gondoltuk, hogy jól mutatnak az asztalhoz, és ha majd sikerül olyan lakásba vagy házba költöznünk egyszer, ahol lesz étkező, akkor még mindig vehetünk akár bőrkárpitos székeket is. Egyenlőre még a szoba ominózus lakatlan sarkában vanak, ott várják ki szépen, hogy megtudjuk, hogy lesznek babák és akkor leszereljük a konyhapultot, hívjuk a festőbácsit és ő majd kifesti a konyhát, a fürdőt és a babák szobáját. Nekünk nagyon tetszik és az ára... Az egészért cakli-pakli 36.180Ft-ot fizettünk! Oda vagyunk meg vissza!Mosoly

Péntek este már itt vacsoráltunk, nagyon tudtunk neki örülni!Mosoly És hát akkor ők azok:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése