2011. december 8., csütörtök

Mikulás újratöltve


A december első hétvégéje a Mikulás jegyében telt és minden a család kicsijeiről szólt. Ricsi újra magára öltötte a tavaly már nagy sikert arató teszkós télapóhacukát és elsőként szombaton Andreast látogatta meg, mint öreg Santa Claus. Érdekes volt látni, hogy Andreas tavaly 11 hónaposan a "nem tudlak hova tenni öreg" nézés illetve szakadatlan bámulás után simán beleült a Miku ölébe, idén viszont már szinte zavarban volt és bár megint csak nem tudta hova tenni a szakállast, most megtartotta vele a három lépés távolságot és mint ahogy a kismajmok kikapkodják az állatkertben a ketrecen át bedugott falatokat, majd elrohannak vele, ő is hasonlóan volt az ajándékaival. Igazi fiús parádét vágott le, majd miután "elment" a Mikulás, és megérkezett Ricsi civilben, nagy bőszen mutogatta neki az ajándékait illetve hevesen mutogatta Ricsinek a könyve elején levő Télapót, hogy Bá-bá (azaz itt volt a bácsi). Nagy boldogan vette már fel a Mikulástól kapott fürdőköntöst is, majd modellfiú módjára billegett benne. Nagyon cuki volt! 







Ezt követően vasárnap délelőtt autóba ültünk és Hannát látogattuk meg. Mivel még nincs 8 hónapos és elég "anyatapasz", csak remélni tudtam, hogy jól fogadja az öreget. Minden várakozásomat felülmúlta és szerintem a szüleiét is! Nagyon édipofa volt és bár egy-egy pillanatban kapaszkodott Csilluba, de közben sem vette le a Mikulásról a szemét. Nagyon lesett, hogy ez meg ki lehet és mit keres itt! Egy idő után még azt sem vette zokon, hogy a Miku az ölébe ültette és még az együtt énekelt Télapós dalokat is jól viselte. Összességében nagyon-nagyon cukorfalat volt és nagyon jól fogadta a piros embert!




A találkozás még maradtunk egy jó darabig, ebédeltünk (Csillu és Jani nagyon finom kacsalevest és sült combokat készítettek) és játszottunk Csibével egy csomót. Azt is remekül bírta (sőt élvezte), ahogy Ricsi hurcolta Őt jobbra-balra.
Nagyon jó napot és nagyon mindezzel együtt nagyon jó hétvégét zártunk! Jövőre már három Kicsihez jön el Ricsi mikulás! Csak azt nem tudom, hogy a mi KisBóbitánk apukája hol lesz, amikor megérkezik a Télapó?!

2 megjegyzés: