2011. december 29., csütörtök

Karácsony - ahogy nem terveztük

Az idei ünnepre nagyon rányomta a bélyegét a győri dédi elszenderedése.
Már 23-án délután mondtam Ricsinek, hogy hozza fel a tavaly vásárolt műfenyőt a pincéből és állítsa össze, hogy körbe tudjam takarítani. Ennek az lett a vége, hogy délután 4-kor már állt a fa és ha már állt, fel is díszítettük. Égőfüzért is bekapcsoltuk, úgyhogy mondtam is Ricsinek, hogy szerintem ha néz bennünket vki a szomszéd házból, azt hiszi, hogy elnéztük a naptárt..
A szentestét Anyósom társaságában töltöttük nálunk. Délután Ricsivel készülődtünk, sütöttünk-főztünk, a menü fokhagymakrémleves, csirkemájjal, gombával és sajttal töltött pulykamellel, barnarizs, görögsaláta és csokis-meggyes muffin volt. Pár dolog maradékát megörökítettem:

A kellemes, visszafogott beszélgetéssel töltött este után másnap Anyósom látta vendégül a családot, Ricsi nővéréék is hamar megérkeztek. Andreas szokás szerint elemében volt, új szót is tanult Ricsitől: "kulissza". Az ünnephez illő, roppant hasznos és gyakran használt szavunkat sikerült elsajátítania a 23 hónapos fiúcskának. Köszönjük Ricsi!


Ebéd és egy kis beszélgetés után fél négy körül indultunk el Anyuékhoz Kanizsára. Az estét már velük töltöttük és másnap mamát is elhoztuk. Csilluék sajnos csak 27-én dél körül tudtak érkezni (25-i dupladefekt - ünnepnapon nem lévén kivonulni is hajlandó gumis), így velük csak pár órát tudtunk legnagyobb sajnálatomra eltölteni, mert aznap este 6 után el kellett induljunk haza Győrbe, tekintettel a másnap délelőtti temetésre. Azért volt így is pár jól sikerült pillanat, Hanna Csibe hozta a szokásos cukorfalat formáját.



Szóval nagyon nem így terveztük az idei karácsonyt, az ajándékok és a kaja kivételével semmi sem olyan volt, mint máskor. Valahogy senkinek sem jutott a teljes, felhőtlen örömből és nem tudott annyi időt tölteni a szeretteivel, mint azt vágyta volna. De nem elégedetlenkedünk, mert annak kell örülnünk, ami megadatott.
Jövőre már remélem másként lesz és immár itthon KisBóbi is velünk lesz a maga kis közel 7 hónapos valójával...
Ui: Mindenkinek tetszett a 4D-s kép és a DVD is...

1 megjegyzés:

  1. Dorka előtt mi is mindig 23-án szentestéztünk kettesben itthon az urammal, 24 anyáméknál, 25-én anyósoméknál. Jövőre sokkal szebb lesz az ünnepetek! Teljesen más s a Kincsetek már akkor nagyon fogja élvezni!

    VálaszTörlés