2011. augusztus 26., péntek

A keddi Kaáli-látogatás

Szép, 29 napos ciklust produkálva szombat délelőtt (úton Pest felé) megérkezett végre a mensesem, így azonnal telefonáltam az Intézetbe, hogy 1.napon vagyok, gyorsan mennék vérvételre! Mint kiderült, nem ettük ezt olyan forrón (sőt, később kiderült, hogy inkább langyosan ettük), úgyhogy keddre kaptam időpontot.

A reggeli vérvétel után 10.45-re mentem, és szinte hajszál pontosan akkor mehettem is be Kőrösi doktorhoz. Átnézte a múltkori kezelés menetét és megkérdezte, milyen gyógyszeres kezelést kaptam a 3 inszem alkalmával. Mikor közöltem, hogy semmilyet, nagyon örült, mert igazolva látta, hogy mindig volt spontán peteérésem és ez nagyon biztató jelnek vette. Szóval a múlt szinte teljes ismeretében írt még fel Gonapeptyl-t (amiből már aznap reggel szúrtam be a 12-iket), de úgy, hogy másnap még egészet, csütörtöktől pedig már csak napi fél ampullát kell beadnom. Hirtelen átgondoltam, hogy hogyan is fogok én beadni fél ampulla előre töltött szurit, honnan tudom majd, hogy menni a fele... De elhessintettem, gondoltam, okos vagyok, majd kitalálom. Emellé írt még a múltkorihoz hasonlóan tüszőnövesztőnek Gonal-F-et, és nagy meglepetésemre csütörtöki kezdést írt a papírra. Gyors számolás után rájöttem, hogy akkor már a 6.napon leszek. Persze nem vitáztam, ha 6.naptól növesztünk, akkor onnantól növesztünk. Nem volt még long protokollom, bízom benne marhára, hogy már nem is lesz soha az életben, mert egyrészt embertelen ez a sok szuri (és nem tudom, meddig fog tartani egyáltalán, de 10 nap még biztos), másrészt egyáltalán nem akarnék már stimulálást, mert szeretnék már inkább mami lenni... Szóval a Gonal mellé kaptam még egy Prednisolon nevű tablettát is, szintén csütörtöki kezdéssel napi egyet kell bevennem. A Gonapeptyl és a tabletta a punkcióig alkalmazandó, a Gonal-t pedig vasárnapig írta ki a doktor úr. Hétfőn újra vérvétel és uh (akkor már szerintem Boga doktor lesz), és megnézzük, hogy reagálok az elmúlt 14 napra.

Távozás után gyorsan felmentem a fórumra és megnéztem fent van-e az infó, amire vártam. Fent volt! A lényeg, hogy egy lány tavasszal megvette magának a Gonal-t, mert már ki volt írva a kezelése, ám hiába várta a kezdést, nem jött meg a mensese. Kiderült, spontán várandós lett, így a feleslegessé vált szurijára lecsaptam. Mindenki jól járt, a 30ezres szurit 20ért megvettem tőle, így a patikában már csak a fennmaradó Gonapeptyl-t és a tablettát kellett kiváltanom, mindösszesen 14.500Ft-ért... Örültem, ő is örült, remélem szerencsét hoz a szurija!

Kőrösi doktor nagyon kedves volt és valahogy nagyon megnyugtató volt számomra a jelenléte. Nem tudom megmagyarázni, miért. Jó, hogy elindított, aztán Boga doktor befejezi a dolgokat. Jó lesz minden! Jónak kell lennie!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése