2012. február 6., hétfő

Fogorvosnál

Újabb kötelező vizsgálathoz érkeztem: mára volt időpontom a maratoni kutatómunka eredményeként megtalált körzeti fogorvosomhoz.

Kunbélakettőn rendel és nagyon kedves fogdoktornő Dr. B.E. Mivel alapon sem félek a fogorvostól, így most sem parázva, hanem az eztistudjukle érzéssel mentem oda, annál is inkább, mert tudtam, hogy túl sok gixer nincs a szám belsejével.

Az időpont megléte ellenére közel fél órát várni kellett, de rá kellett jönnöm, hogy már csak azért sem fog engem senki előrevenni, mert bekerültem a nyugdíjasok kategóriájába, vagyis gondolják, hogy pocakos kismama úgyis ráér. A lényeg, hogy bekerültem. Szép rendelő, kedves asszisztens, sok és modern gép (már így laikusként). Szájtáti, megállította a néni, hogy van 4 tömött fogam és amúgy szépen gondozottak, csak van egy kis fogkövem. Megkérdezte hol voltam eddig fogászaton és mikor utoljára, majd szépen leszedegette a kavicsot a fogaimról és kicsit át is polírozta. Úgy ömlött a számból a vér öblítéskor, mintha muszáj lett volna, de abban mindketten egyetértettünk, hogy kismamaként ez tök normális, kb. így zajlik minden második fogmosásom is. Aztán megkérdezte, mikorra várjuk a bébit, megmondtam, majd beírta a kiskönyvembe, hogy "Kezelt fogazat". Dátum, pecsét, köszönöm, viszontlátásra, jó egészséget.

Csupa szépek a fogaim és egészségesek is. Ez jó. Meg az is, hogy újabb pecsét került a könyvecskénkbe. Holnap pedig meglátogatjuk a védőnénit és a doktorbácsit és elmondjuk nekik, hogy Anyabóbitának milyen mocskosul vizes a lába... :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes Anyabóbita! Sajnos a vizesedést túl kell élni. :( Nekem az ásványvíz váltás sokat segített. Csak az a baj, hogy szerintem aki alapból hajlamos a vizesedésre, az ilyenkor túinvan állapotban még jobban dagad... Nekem kezdte a lábam, aztán jöttek a kezeim, volt, hogy nem tudtam szétnyitni az ujjaim, annyira pufik voltak, hogy nem volt hova feszíteni tovább :)
    Ez is szép emlék már :)

    VálaszTörlés
  2. Na igen... Amúgy ásványvízből már csak minimális nátriumosat iszom (Nestlé és Jana), ennél lejjebb már nincs sajnos.. A pufi kéz is ismerős, sőt már kisebb zsibbadás is néha, de az talán vmi idegizé lehet. Bánom is én a kellemetlenségeket, csak KisBóbi legyen jól!

    VálaszTörlés